Terör örgütü PKK’nın Hatay kırsalındaki Amanoslar Dağı'nda uzun yıllar sorumluluk yapan PKK’nın silahlı kolu HPG’nin sözde Askeri Konsey üyesi İzzettin İnan, Irak’ın kuzeyinde Duhok’un Amediye ilçesi yakınlarındaki Gara Dağı'nda düzenlenen nokta harekâtla etkisiz hale getirildi.

TELSİZ SİNYALLERİNDEN YERİ TESPİT EDİLDİ

Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerinde sürdürülen Pençe Kilit harekâtı bölgesindeki teröristlerin sevk ve idaresinden sorumlu olan ve bu teröristlerle sıklıkla telsiz bağlantısı gerçekleştirdiği tespit edilen İzzettin İnan’ın alınan telsiz sinyalleri üzerine bulunduğu bölgenin koordinatları tespit edildi. Ardından operasyon için harekete geçildi.

İHA İLE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

MİT’in sahadaki yerel istihbarat ağından aldığı bazı istihbari bilgiler eldeki sinyal verileriyle karşılaştırılınca terörist İnan, bulunduğu noktanın teyidi alındı. Gara Dağı'nın Siyani bölgesinde gizlendiği tespit edilen terörist İzzettin İnan Silahlı insansız Hava aracıyla düzenlenen operasyon sonucunda etkisiz hale getirildi.

Teröristin öldürüldüğü Siyani bölgesinde farklı tarihlerde kaçırılarak rehin tutulan 13 asker ve polisimiz teröristlerce bir mağarada kurşuna dizilerek şehit edilmişlerdi. 30 yıldan beri dağ kadrosunda sorumlu düzeyde faaliyet yürüten terörist İzzettin İnan, Toros telsiz kodunu kullanıyordu.

GAZİANTEP VE HATAY'DAKİ SALDIRILARIN TALİMATINI VERMİŞTİ

Terörist, Hatay Amanoslar kırsalındayken Gaziantep’te 20 Ağustos 2012 günü Emniyet Müdürlüğü binası önünde bombalı saldırı gerçekleştirilerek 9 vatandaşın ölümü, 63 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan hain saldırının ile, 17 Mayıs 2012 günü Hatay’ın Dörtyol İlçesinde Hatay Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ile Jandarma Teğmen Ahmet Tarım’ın şehit edildiği saldırının da talimatını vermişti.

Terörist 30 Mayıs 2010 tarihinde ise İskenderun Deniz Kuvvetleri Destek Komutanlığına bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığına saldırı düzenlenerek 6 askerin şehit edilmesi, 7 askerin de yaralanması eylemlerine katılmaktan aranıyordu. Suriye Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı harekâtında da burada yüzlerce teröristin başında sorumlu düzeyde faaliyet yürüten terörist, 3 Şubat 2018 günü Afrin’in Şeyh Horoz Dağı bölgesinde TSK’ya ait bir tanka güdümlü füze ile saldırı düzenlenerek 5 askerimizin şehit olduğu saldırının faili olduğu yakalanan ve teslim olan teröristlerin teşhis ve ifadelerinde yer alıyordu.

Terörist elebaşlarından Cemil Bayık ve Murat Karayılan’a en yakın isimlerden biri olan İzzettin İnan, Gara Dağındaki sözde Apollo Akademiler Komutanlığının sorumluluğunu yürütüyordu.

[old_news_related_template title="Teröristler, Suruç'un karşısındaki Ayn El Arap'a rejim bayrağı astı" desc="Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Ayn El Arap kentinin Türkiye tarafından görülen yüksek noktalarına, teröristler tarafından Suriye rejimi bayrağı asıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/17/iecrop/resimid_209006321_20900632_16_9_1658048664.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/teroristler-surucun-karsisindaki-ayn-el-arapa-rejim-bayragi-asti-7253421/"]