Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 17 Ağustos Büyük Marmara depreminin yıl dönümü vesilesiyle basın açıklaması yaptı.

"DEPREM VE AFET BAKANLIĞI KURULMALIDIR"

Sarıgül, şöyle konuştu:

*Bugün 17 Ağustos Büyük Marmara depreminin 23. yıl dönümü. Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

*Görülüyor ve biliniyor ki olası bir deprem için hiçbir tedbir alınmış, hazırlık yapılmış değildir. Bunun sorumlusu aradan geçen 23 yılın 20 yılında iktidar koltuğunda oturanlardır.

*Acil ulaşım yolları, toplanma alanları rant alanı olmuş, yapı stoğu güçlendirilmemiş, eğitim boyutu göz ardı edilmiştir.

*Bugün buradan bir kez daha uyarıyorum: Devlet kurumları afet karşısında tek tek değil bir bütün olarak hareket etmelidir.

*Bu nedenle; Acilen depreme ve afetlere ilişkin bir devlet politikası oluşturmamız ve bu politikayı yürütecek bir Deprem ve Afet Bakanlığı kurmamız gerekiyor.

[old_news_related_template title="Sarıgül'den 'milletvekili transferi' tepkisi" desc="Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 'Türkiye Değişim Partisi olarak milletvekillerinin tercihli oyla seçilmesini arzu ederiz. Bir siyasi partiden seçilen bir milletvekili, başka bir siyasi partiye geçiyorsa milletvekilliği görevinden de mutlaka istifa etmelidir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/10/iecrop/sarigul-baska-bir-partiye-gecen-vekil-milletvekilliginden-de-istifa-etmeli_3716_dhaphoto2_16_9_1660132396.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/sarigul-baska-bir-partiye-gecen-vekil-milletvekilliginden-de-istifa-etmeli-7299953/"]