Denizli’de telefonla aradığı vatandaşa kendisini polis olarak tanıtan şüpheli, ‘FETÖ'cülerin hesaplarını ve tapularını ele geçirdiğini, kendisine yeni tapu vereceklerini, paralarını ise devlet bankasına koyacaklarını söyleyerek, güven sağladı.

Kimlik bilgilerini doğrulayıp güvenini iyice arttıran şüpheli, mağdurun gayrimenkullerini sattırdıktan sonra elinde ve bankada bulunan parası ile ziynet eşyalarını bir poşete koymasını söyledi.

Mağdurun evine gelen kişiye paraları vermesi gerektiğini söyleyen şüpheli, araçla bölgeye geldi. Eve giden diğer kişi ise 72 bin 445 Euro, 54 bin TL para, 6 adet bilezik ve 9 adet sarı lira tabir edilen altını alarak kayıplara karıştı.

İhbar üzerine yapılan çalışmalar neticesine çevrede bulunan 49 güvenlik kamerası ile 3 KGYS kamera kayıtları incelendi. Yapılan incelemede yaklaşık 1 milyon 500 bin TL ile kayıplara karışan şüphelilerin kullandıkları aracın plakası ve eve gelen kişinin kimliği tespit edildi.

Şüphelinin Şanlıurfa’da tespit edilmesinden sonra yapılan operasyonda 1 kişi yakalandı. Adli makamlara sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

[old_news_related_template title="Türkiye'de bir ilk! Dev operasyonla yakalandılar, mal varlıklarına el koyuldu" desc="Bursa merkezli 6 ilde 1500 polisin katılımıyla gerçekleştirilen dev uyuşturucu operasyonunda 79 kişi gözaltına alındı. Şafak vakti narkotik ve özel harekat ekipleri uyuşturucu tacirlerinin kapılarını koç başlarıyla kırdı. Kaçmak isteyenler termal dron ile takip edilerek gözaltına alındı. Türkiye'de ilk kez operasyon anında uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen 500 bin TL, 12 ev, 12 araç, 3 tarla tarlaya da el koyuldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/16/iecrop/bursa1_16_9_1647413477.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/turkiyede-bir-ilk-dev-operasyonla-yakalandilar-mal-varliklarina-el-koyuldu-7013743/"]

[old_news_related_template title="Jandarma suçüstü yakaladı: Gemiden tekneye, tekneden tankere" desc="İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda açıkta bulunan gemilerden küçük teknelere akaryakıt yükleyerek piyasaya süren (E.K.) ve (S.B.) suçüstü yakalandı. Şüphelilerin dağıtım yaptıkları gemi söküm sahasında yapılan aramalarda; 30 bin litre kaçak motorin ve 25 bin litre fuel-oil yakıt ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/16/iecrop/akaryakit_16_9_1647410137.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/jandarma-sucustu-yakaladi-gemiden-tekneye-tekneden-tankere-7013662/"]