Doğu Anadolu Bölgesinde Sibirya soğukları etkili oluyor. Türkiye’de kışın en sert geçtiği illerin başında gelen Ağrı’da Sibirya soğukları etkili oluyor. Termometrelerin gece eksi 33 dereceyi gösterdiği kentte dere ve nehirler buz tutarken birçok yerde buz sarkıtları oluştu.

Erzurum’un Tekman ilçesinde de hava sıcaklığı dün gece eksi 33 derece olarak ölçüldü. Erzurum’da merkezde gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altında 24 dereceyi görürken, kentte her şey buz kesti. Sabah araçlarını çalıştıramayan vatandaşlar uzun uğraşlar verirken, araç camları, şadırvanlar ve kapı kilitleri buzla kaplandı. Çatılarda ise dev buz sarkıtları oluştu.

Bölge genelinde dün gece hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere Ağrı’da 33, Kars’ta 27, Erzurum’da 24, Ardahan’da 16, Bayburt’ta 16, Iğdır’da 8 ve Erzincan’da 7 derece olarak ölçüldü. (İHA)

[old_news_related_template title="Soğuk ve karlı hava balık tezgâhlarını etkiledi" desc="Doğu Karadeniz’de soğuk ve karlı hava balık tezgâhlarını olumsuz yönde etkiliyor. Hava muhalefeti nedeniyle çoğu balıkçı teknesi denize açılamazken tezgâhlarda az miktarda istavritin yanı sıra kültür balıkları yer aldı. Çoğu balıkçı esnafı balık olmadığı için iş yerini açmazken tezgahlar da boş kaldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/17/iecrop/balik_16_9_1642410600.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/soguk-ve-karli-hava-balik-tezgahlarini-etkiledi-6893228/"]