Olay, önceki gün, İzmit'in Tüysüzler Mahallesi Defne Sokak'ta meydana geldi. Sokak köpekleri, seyir halindeki kamyonetin etrafında koşmaya başladı. Bu sırada ismi öğrenilemeyen sürücü, kamyonetin önünde koşan köpeği ezip, durmayarak yoluna devam etti.



Ayaklarından yaralanan köpek, çevredekiler tarafından veterinere götürüldü. Sürücünün köpeğe çarptığı anlar ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Görüntülerde; hızla giden sürücünün, kamyonetle köpeği ezdiği ve hayvanın yerde acı içinde kıvrandığı anlar yer aldı. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis de sürücüyü, kimliğini belirledikten sonra gözaltına aldı.

VALİ YAVUZ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İzmit'te kamyonetle sokak köpeğini ezen A.K.'yi belirleyip, yakaladı. A.K. hakkında 'Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet'ten işlem yapıldı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Görüntülerde yer alan ve bu acımasız eylemi gerçekleştiren kişi emniyet birimlerimiz tarafından tespit edilmiş ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır" dedi.
DHA

[old_news_related_template title="Otomobille köpeği ezip, yoluna devam etti" desc="Bursa'da, otomobiliyle geri manevra yapan sürücünün yoldaki köpeği ezdiği anlar, güvenlik kamerasına yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre sürücünün yoluna devam etmesi ise tepki topladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/04/iecrop/1-5_16_9_1641282634.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/otomobille-kopegi-ezip-yoluna-devam-etti-6866699/"]