80’li yılların popüler işkence şekli vücuda elektrik vermekti. Yıllar geçti işler eğişti. Elektrik işkencesi fatura şeklinde tüm memleketin tüm hanelerine yayıldı.

Dün itibarıyla konutlarda elektrik ve doğalgaza yüzde 20 zam daha yapıştırdılar. Sanayide bu zammı yüzde 50’ye kadar çıkardılar. Üretenlerin zararına satacak hali yok ya... O da bindirecek fiyatlara... Millete kesilecek yine fatura...

★★★

Nitekim elektrik kullanmadan insan gibi yaşayamayacağımıza göre artık hepimiz dünden daha fakiriz. Zira bu ülkede yaşayanların çalışmalarının amacı faturalarını ödeyebilmek.

Peki, bu zamlar halkımızı yıldırır mı? Sanmam! İktidar uygun görmüş elektriğe, doğalgaza zam yapmış. Daha çok yapsın. Kolay mı yedi cihana hükmetmek?

★★★

Bunun en güzel kanıtı ülkeyi bu hale getiren kadronun hala seçilebilme, ülkeyi bir dönem daha yönetme ihtimalinin olması...

Artık kulak arkası da kalmadı. Ülke başkanlık sisteminin altında kaldı. Adam açlıktan ölmek bize koymaz, kuru ekmek yeriz yine de sevdamız diyor. Kurunun yanında yaş da yanıyor.

★★★

Elektrik zammından sonra mum ışığı, doğalgaz zammından sonra battaniye... Keşke yetse... Kış çok zorlu geçecek. Ekonomide değişim sürecindeyiz dedikleri bu herhalde!

Ne hale geldi ülke? Anayasal hakkını kullanıp sokağa çıkıp zamları protesto etse, beş dakikaya terör örgütü yaftasıyla içerde...

Zam yapmak devlete serbest, işletmeye yasak! Ortamlarda ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu günlerde destek gerekiyor dersin, geçersin. Kendini cihatta hissedersin.

Şöyle açıklamaya çalışayım, saçma sapan ideolojilerle faiz düşürmeye başladığı tarihten itibaren doların 8.5 liralık fiyatını 18.20 liraya çıkartırsan her şeyin fiyatı fırlar. Sebebi kötü yönetimdir. Görülmez. Söylenmez. Dile getirilmez.

★★★

Konuşmana izin verilmediğine göre ne yapacaksın? Etrafınızda ay sonunu getiremeyen, işsiz, aşsız, kredi borcunu ödeyemeyen, parasızlıktan şikâyet eden “iç fesat odağı” mı var?

Yapıştıracaksın suratına yüzde 7.6 büyümeyi, susturacaksın milli birlik ve beraberliğimize gözünü dikeni... Valla en güzeli...

★★★

Haliyle zenginleşmiş olmamız gerekiyor değil mi? Oysa bu büyüme onlardan değil ki... Büyüyenler belli...

İşgücü ödemelerinin milli gelir içindeki payı yüzde 25.4’e geriledi. Çalışan gelirleri eridi. Para patronların kasasına gitti. Sadece 2 yıl önce bu oran yüzde 38.8 idi...

★★★

Sorun bu büyüme rakamlarının halkta karşılığı olmamasında... Büyürken bile fakirleşiyorsa düşünsenize ne olacak daralınca?

Tarım ve Kredi Kooperatiflerinde ucuz doğalgaz ve elektrik kampanyası yapsa ya...