İlk çocukluk: iki buçuk yaşına kadar. İkinci çocukluk: İki buçuk yaşından yedi yaşına kadar. Üçüncü (son) çocukluk: Yedi yaş ile on uç yaş arası. 6 yaşında iken gelin edilen kız çocuğu bütün çocukluk devrelerini kucaklayan öfkeyle isyan etti.

Cinsel ilişkiye zorlandığını, tecavüze uğradığını, 14’ünde hamile kaldığını, kemik yaşını büyük göstermek için başkasını muayeneye sokma sahtekarlığını da tarikatın yaptığını söyledi. Tarikat savunucuları ile politikacı iktidar adamları, siz hâlâ neyi bekliyorsunuz?

Kitapta var!

Dinimize sığar!

Müktesebata uyar!

Diye kılıf dikmeyin.

Duyulmasaydı iyiydi!

Diye kıvırmayın.

Bütün kitaplı ve kitapsız dinlerde, bütün peygamberi olan ve olmayan inançlarda; “yeryüzünün kötülükleri arasına cennetten bir şeyler katan çocukluğa şükürler olsun” dileği var.

★★★

Çocuk iyiliklere aracı olur.

Çocuk insanlığın babasıdır.

Çocuk hayat tecrübesidir.

Çocuk geleceğin umududur.

Çocuk safiyetin anasıdır.

Çocukluk diye bir şey olmasaydı bile onu icat etmek gerekirdi. Gerçekten çocukluğa şükürler olsun! Çocuklara bayram icat etmiş bir ülkede yaşamaktayız. Kurdukları vakıfların isimlerinin önüne “ilim- İslam- Kuran” ifadelerini koyan tarikatlar ile cemaatler içinde bu kaçıncı; “çocuğa cinsel istismar”, bu kaçıncı; “çocuklara zincirleme cinsel tecavüz”, bu kaçıncı; “çocuğa eziyet” vakası?

İstanbul Ümraniye’de.

Kocaeli Gölcük’ de.

Erzurum Kuran kursunda.

Ülkenin her yerinde...

Yüzlerce...

Çocuk istismarı ile sık sık isimleri gündeme gelen vakıfların sayısı bu iktidar döneminde patlama yaptı. 2006 yılında 27 yeni vakıf kurulurken 2021 yılında sayı 225’e çıktı. Cumhuriyet muhabiri Rıfat Kırıcı’ nın dün yazdığı habere göre tarikat ve cemaatlere bağlı olarak kurulmuş 247 vakfın isminin önünde “ilim”, 50 vakfın isminin önünde “İslam” ve 14 vakfın isminin önünde de “Kuran” geçiyor.

★★★

Devlet eğitimine isyan.

Okullar, dershaneler.

Kuran kursları.

Hafızlık icazetleri.

Hazırlık eğitimleri.

Özel eğitim yarattılar. 4-5- 6 yaş çocuklarından başladılar. Bu yapıdan Fetullah Gülen  de çıktı, Cübbeli Ahmet Hoca ile Cübbesiz Adnan Hoca, İsmailağa Cemaati türünden yüzlercesi türedi. Hemen hepsi çocukları din adına eğitmek için kendilerine yer yapıtılar. Milli Eğitim’e baş kaldırdılar. Bunların çoğu, devletin kontrolünde diye İmam Hatipleri bile beğenmedi.  Devletin tüm temel kurumlarına, eğitime, orduya, sağlığa, emniyete sızdılar. İktidara destekçi oldular. iktidar da onların devlete sızmasına göz yumdu, teşvik etti. 15 temmuz darbe girişimi bu birlikteliğin birbirine düşman olup, iktidarı ele geçirme çatışmasından çıktı. İktidar partisi AKP’nin ve Diyanetin de koruyucu desteği ile inanç grupları çıkar gruplarına dönüştü. İmam Hatipler ve İlahiyat Fakülteleri tarikatlar ve cemaatler tarafından kuşatıldı. Hafızlık töreninde 6 yaşında küçücük kızlara gelinlik, 6 yaşında oğlan çocuklara cübbe- takkeli damatlık giydirilmeye başlandı. Çocuk yaşta imam nikahı ile evlendirmek İslam’a sığmaz diyen akademisyenler de ilahiyat fakültelerinden kovuldu.

★★★

Bugüne böyle geldik.

Baş sorumlu dini istismar ederek oy artıran politikacı, 20 yıllık iktidar partisi, partinin lideri, önde gelenleri ve “6 yaşındaki çocuk olayından yola çıkılarak İslam’a ve kutsal değerlere saldıranlar” diye cümle kurup yazı yazabilenlerdir. Kimsenin İslam’a saldırdığı yok. İnsan erdemine çağırı var.  6 yaşında dini nikahı kıyılan, 14 yaşına kadar cinsel tecavüze uğrayan, 14’ünde hamile kalıp kemik yaşı sahtekarlığı altında sindirilen kız çocuğu isyanı etti!

Daha neyi bekliyorsunuz?

6 yaşındaki kız çocuğunu 29 yaşındaki hafızlık hocası ile dini nikah kıyarak evlendiren imam kim? Bu adamın adı yok mu? Hangi caminin imamı?