İskoçya'da yaşayan teslimat şoförü Rob Davies (35), Bulgaristan'daki Golyamo Krushevo'da yer alan devasa eve rastlamadan önce bir süredir yurt dışında ev satın almak için arayışlarını sürdürüyordu.

Birleşik Krallık'ta ev satın alamadığı için gözünü yurt dışına diktiğini belirten Davies, sonunda eBay üzerinden Bulgaristan'da bulunan ve her biri yaklaşık 102 bin TL (3.000 £) karşılığında olan üç ev satın alabildi.



Mülkte banyo, mutfak, pencere, elektrik veya akan su bulunmuyor ve 1980'lerden beri terk edildiğine inanılıyor, dolayısıyla genç adamın elinde çok büyük bir görev var.

Ancak evde tamamlaması gereken büyük işlere rağmen Davies, kararından pişman olmadığını ve ailesinin geleceğine yatırım yaptığına inandığını açıkladı.



"Temelde çatılı dört duvardan oluşuyordu ama bizimdi. Gerçekten gitmek harika hissettirdi, bir mülk istiyoruz, bunu Birleşik Krallık'ta yapamayız." şeklinde konuşan adamın macerası bir TV programına da konu oldu.



Davies, 2023'te ilk evi satın aldıktan sonra köye aşık oldu ve çocuklarına bir miras bırakmayı düşünmeye başladı. Bu da onu bölgede iki mülk daha satın almaya yöneltti. Evlerin maliyeti sırasıyla 51 bin TL (1500 £) ve 102 bin TL (3000 £) olduğundan, bunları da satın alabildi ve şimdi mutlu bir şekilde evlerinin inşasıyla uğraşıyor.