“Muhalefet 20 yıldır böylesine coşkulu bir kalabalık toplayamamıştı...”

Bunları söyleyen kişi, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile müstakbel Cumhurbaşkanı Yardımcıları; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın halka sesleneceği Adapazarı mitingi öncesinde alanda görev yapan bir Saadet Partisi yöneticisiydi.

★★★

Adapazarı mitingi hem iktidar kanadı olan Cumhur İttifakı, hem de muhalefeti temsil eden Millet İttifakı için büyük önem taşıyordu.

Çünkü Sakarya, Cumhur İttifakı’nın kalesiydi.

2018 seçimlerinde bu ittifak, yüzde 71,95’lik oy oranıyla 5 milletvekili (4 AKP, 1 MHP) çıkarmış buna karşılık Millet İttifakı 2 (1 CHP, 1 İYİ Parti) milletvekilini Meclis’e gönderebilmişti.

Bu kez CHP’nin oy lokomotifi olan Grup Başkanvekili Engin Özkoç aday gösterilmemişti.

Ancak onun İçişleri Bakanı olarak düşünülmesi, CHP’ye gönül veren Adapazarlı seçmeni çok sevindirmişti.

Alanda konuştuğum CHP’liler bu seçimde Cumhur İttifakı”nın önemli oy kaybına uğrayacağını ve kendilerinin 2 milletvekilini kesinlikle çıkaracaklarını söylüyorlardı.

★★★

İstanbul’dan hareket edip Adapazarı’na vardığımızda; saatler 15.30’u gösteriyordu.

Şehirde neredeyse tüm cadde ve sokakların AKP afişleri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın posterleriyle dolu olması hemen dikkat çekiyordu.

Polis çok sıkı güvenlik önlemleri almıştı. Adeta kontrolsüz kuş uçurtulmuyordu!..

Akın akın mitinge katılmak için ilerleyen kalabalığı takip ederek Demokrasi Meydanı’na ulaştık.

Bizi Demokrat Parti’nin Sakarya’da çok sevilen İl Başkanı Zafer Adalet’in görevlendirdiği iki genç avukat karşıladı.

Millet İttifakı bileşenlerinin buradaki temsilcileri, saatler öncesinden gelmişler, hazırlıkların tamamlanması ve o sırada Düzce’de konuşan Kılıçdaroğlu’nun mitinginde bir aksaklık yaşanmaması için tüm önlemleri almışlardı.

★★★

Saat 17.00’yi biraz geçmişti ki seçim otobüsü göründü.

Onun gelmesiyle birlikte, alanı hıncahınç doldurup, yan sokaklara da taşan yaklaşık 40 bin kişilik  kalabalıktan gök gürültüsünü andıran bir tezahürat yükseldi.

Otobüsten önce Engin Özkoç indi ve alkışlar arasında doğruca sahneye giderek hazırlıkları kontrol etti.

Kısa süre sonra Mansur Yavaş, Adapazarlıları coşturan bir konuşma yaptı. Ardından kampanya döneminin yıldızlarından Ekrem İmamoğlu sahneye çıktı. Temel Karamollaoğlu da çok formdaydı...

★★★

Bir ara otobüse girip, İmamoğlu ile, Erzurum’da uğradıkları taşlı saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerimi paylaştım. Kemal ve Temel Bey ile de kısa süre sohbet ettim. Kılıçdaroğlu son günlerde ortalığa saçılan yolsuzluk iddialarının, kendilerini 418 milyar doların çok üzerinde bir yolsuzluk dağının beklemekte olduğunu gösterdiğini belirterek, “Halktan çalınan paraları geri getirmek benim işim. Tüyü bitmemiş yetim hakkı bulunan tek kuruşu bile takipsiz bırakmayacağız. Siz benim bu yönümü en iyi bilen gazetecilerin başında gelirsiniz...” dedi.

★★★

Kılıçdaroğlu’nun sık sık alkışlarla kesilen konuşması sona erdiğinde, bir ayağı aksadığı için bastonuna yaslanarak yanıma gelen yaşlı bir Adapazarlı “Allah bana muhalefetin bu meydanı hıncahınç doldurduğunu gösterdi ya, başka bir şey istemem” diyordu...