Beylikdüzü Belediyesi, Afet Yönetim Modeli’ni hayata geçirdi. Beylikdüzü Afet Yönetim Modeli kapsamında afet ve acil durumlarda teknolojiden de faydalanılacak. Hizmete alınan “Kırlangıç-HT1” ve “Kırlangıç-HA2” insansız hava araçları etkin biçimde kullanılarak enkaz tespiti, yıkım analizi ve anlık veri akışı sağlanacak.

Afet dışı durumlarda ise hava araçları 3 boyutlu kent modellemesi, bina stok takibi, kaçak tespiti, atık ve hafriyat denetimi, yangın analizi ve sokak hayvan toplulukları gözetiminde kullanılacak.Kesintisiz iletişim sağlama özelliği bulunan KA Band uydu iletişim teknolojisi de Beylikdüzü’nde hayata geçti. Bu sayede afet dönemlerinde Beylikdüzü’nde kesintisiz iletişim sağlanacak.

TAŞINABİLİR VE GİYİLEBİLİR  AFET TEKNOLOJİSİ

Belediye, taşınabilir ve giyilebilir teknoloji ile arama kurtarma ekiplerini de daha donanımlı hale getirdi. Enkazlarda yaşam sinyali gönderebilen ve bilgileri anlık iletebilen “Yaşam Kontrol Bilekliği” ile olası afet sırasında enkaz altında kalan insanların yaşam bilgilerine kolayca ulaşılması ve tespitin hızlıca yapılması sağlanacak.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık Türkiye’nin bir afet ülkesi olduğuna dikkat çekerek, afetlerle yaşam kültürünü oluşturmak zorunda olduklarını ifade etti. Çalık, “Çünkü biz kentlerin ve insanların afet anlarında neler yaşayacağını biliyoruz. Bu yüzdendir ki tüm işlerimizde önceliğimiz yönettiğimiz kentleri, her türlü afete hazır hale getirmek, daha dayanıklı, dirençli bir kente dönüştürmek oldu” dedi.