Araştırmacılar, kuzey Sicilya'daki Capuchin Yeraltı Mezarları'nda mumyalanmış çocukların yaşamlarının ve ölümlerinin ardındaki gizemi çözmeye çalışıyorlar.

İngiltere'deki Staffordshire Üniversitesi araştırmacıları, yeraltı mezarlarının çocuk odasındaki 41 çocuk mumyayı inceleyecek, kutsal alan boyunca yaklaşık 163 çocuk bulunuyor.

Baş Araştırmacı Dr. Kirsty Squires Insider'a, araştırmacıların yeraltı mezarlarındaki genç mumyaları araştırmak için önümüzdeki haftadan itibaren non-invaziv X-ray teknolojisini kullanacaklarını söyledi.

Araştırmacılar, temmuz ayında YouTube'da yayınlanan bir videoda, yeraltı mezarlarındaki yetişkin cesetlerinin birincil inceleme odak noktası olduğunu söylemişlerdi. Çocuk mumyalar üzerine yapılan yeni araştırma, Capuchin Yeraltı Mezarları'ndaki çocukların yaşamlarını ve kimliklerini keşfetmeyi ve neden oraya yerleştirildiklerini ortaya çıkarmayı amaçlıyor.


ARAŞTIRMADA KULLANILACAK TEKNİĞE DİKKAT EDİYORLAR


Squires'e göre araştırmacılar, etik bir şekilde araştırmayı yürütmek için Capuchin rahipleriyle yakın çalışıyorlar. Squires, "Çocuk kalıntılarını araştırırken birçok etik düşünce var" dedi. Örneğin; otopsi gibi invaziv ve tartışmalı teknikler yerine X-ışını teknolojisini kullanmak gibi...

Squires, yeraltı mezarlıklarının fotoğraflarını sosyal medyada yayınlanmak yerine akademik makaleler için ayrılacağını ve araştırmacıların çocukların kimlik bilgilerini yayınlamayacağını söyledi.

Capuchin Yeraltı Mezarları, 1599'da daha önce gömülü ve mumyalanmış keşişleri tutmak için yaratıldı, ancak Capuchin Yeraltı Mezarları web sitesine göre, zengin ve önemli figürler daha sonra mumyalandı ve siteye bir statü sembolü olarak yerleştirildi.

National Geographic'e göre ise, yeraltı mezarları dünyanın en iyi korunmuş mumyalarından bazılarını barındırıyor. Bugün site, yaklaşık 1.284 ceset içeren bir turistik yer olarak hizmet veriyor. Cesetlerin bazıları mumyalanmış bir şekilde sergilenirken bazıları tabutlarda duruyor.

[old_news_related_template title="2500 yıl öncesine ait mezarda ilginç keşif: Mumyaların dillerini altınla kaplamışlar" desc="Arkeologlar, Kahire'nin 218 km güneyindeki El Bahnasa'da 2.500 yıl önce öldükleri tahmin edilen bir erkek ve kadının mumyalanmış kalıntılarını keşfettiler. Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı, mumyaların dillerinin altınla kaplı olduğunu bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/18/iecrop/mumya-misirturizmbakanligi3_16_9_1639832704.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/2500-yil-oncesine-ait-mezarda-ilginc-kesif-mumyalarin-dillerini-altinla-kaplamislar-6835042/"]

[old_news_related_template title="Bilim insanları en az 800 yıllık mumyayı buldular" desc="Arkeologlar, Peru'nun başkenti Lima yakınlarındaki bir mağarada, halatlarla bağlanmış ve elleri yüzünü kapatmış bir pozisyonda mumya ortaya çıkardılar. Korunan cesedin 800 ila 1.200 yaşında olduğuna inanılıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/01/iecrop/mumya_san-marcos-1_16_9_1638371949.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/bilim-insanlari-en-az-800-yillik-mumyayi-buldular-6801977/"]