Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Pınarlıbelen Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde çıkan ve 18 saatte kontrol altına alınabilen yangını söndürmek için havalanan yangın söndürme uçakları Güvercinlik koyundan su aldı. 
 
Uçaklar dalış sırasında bölgedeki beş yıldız otellerin su sporları merkezlerinden hareket eden jet ski, deniz bisikleti, tekne ve sürat tekneleri ile denizde burun buruna geldi.
 
GÖRENLERİN YÜREĞİ AĞZINA  GELDİ
 
Yangın söndürme uçaklarından birinin deniz bisikletindeki turistlere çarpmamak için erken havalanmak zorunda kaldığı ve bir kanadının suya doğru yatarak büyük tehlike atlattığı anlar yürekleri ağza getirdi. 
 
Bodrum Cankurtarma ve Su Sporları Derneği Başkanı ve uçak mühendisi Cenk Sezgin konuya ilişkin ciddi uyarılarda bulundu.
 
MANZARA KORKUNÇTU
 
SÖZCÜ’ye konuşan Sezgin şu ifadeleri kullandı:
 
“Yangın söndürme uçakları koy içerisinden art arda su almaya başladı. O anda koyun içinde jet ski, deniz bisikleti, sürat teknesi, tekneler adeta cirit atıyor gezinti yapıyordu, manzara korkunçtu. Her an bir facia yaşanabilirdi.
 
Uçaklardan biri deniz bisikletindeki turistlere çarpmamak için erken kalkış yaptı bu arada bir kanadı suya doğru yattı, kanadın suya değmesi ile bir facia meydana gelebilirdi” 
 
UÇAK VE HELİKOPTERLER SU ALIRKEN DENİZ TAŞITLARI  OLMAMALI
 
Sezgin açıklamasının devamında ise şunları kaydetti:
 
"Oysaki yangın başlar başlamaz, yangın bölgesine yakın koylarda acil önlemler alınmalı hiçbir tekne, su sporları aracı denize açılmamalı, hele hele uçakların önüne geçmemeli.
 
Uçak ve helikopterler su alırken o kayda hiçbir deniz taşıdı hareket etmemeli. Bu da Orman Bölge Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın organizasyonu ile gerçekleşmeli.
 
Ancak denizciler ve otelciler su sporları işletmecileri de bu konuda duyarlı olmalı. Bu sabah ilgili makamlarla konu ile ilgili görüşmeler yaptık ve acil önlem alınmasını sağlayacağız”
 
BİR KİŞİ BİLE DENİZE GİRMEMELİ 
 
Sezgin sözlerini şöyle noktaladı: 
 
“Hem pilot ve teknik personelin hemde denizdeki turist veya tekne kaptanlarının canı tehlikeye atılmamalı. Hatta yangın söndürme hava araçları çalışırken denizde bir kişinin bile yüzmemesi gerekir.
 
Çünkü birkaç yıl önce Yunanistan’da meydana gelen bir olayda orman yangınlarının ortasında bir dalgıç kıyafetli kişi ölü olarak bulunmuştu.
 
Denziden su alan helikopterin yüzmekte olan bir dalgıcı alarak yangın bölgesine attığı ortaya çıkmıştı.
 
Dünkü olaylar bize ders olmalı ve sadece Bodrum’da değil Ege ve Akdeniz kıyılarında her hani bir yangın ihbarının hemen ardından denizlerimizde acil koruma önlemleri alınmalı”