Elmalı turta tarifi için: Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti ( olayı burada yağ bazlı olduğu için pudra şekeri yerine içinde yine şeker olan krem şanti kullanıyoruz)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tuz ( ben tartı bir tık tuzlu seviyorum)
- Yarım çay bardağı soğuk sirke
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 3-4 limon kabuğu rendesi
İç harcı için;
- 4 elma rendesi
- Bol ceviz
- Yarım su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı tarçın
Özel notlar
Elde ettiğiniz hamurun tadına dilinizin ucuyla bakın ekşimtrak bir tat olması gerekiyor o yüzden elinizi korkak alıştırmayın.içindeki sirke ve tereyağı sayesinde kıtırlığı da uzun süre kalıcı olacaktır.
Elmalı turta tarifi için: Adımlar
Adım 1:
Turta hamuru için tüm malzemeleri aynı anda karıştırdıktan sonra yoğurduğunuz hamurumuzu buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.
Adım 2:
Iç harcı için tüm malzemeleri geniş bir tavaya alıp güzelce kavuruyoruz.
Adım 3:
Turta hamurunu 2 parçaya ayırıyoruz. İlk parçayı kalıbın dibine elimizle yerleştiriyoruz. Üzerine elmalı harcımızı ekleyip en üstüne şerit parçalar haline getirdiğimiz hamur parçalarını dizip 250 derecede 5 dakika; 180 derecede 15 dakika pişiriyoruz.
Sonrasında hepinize, afiyet olsun...