Etli nohut tarifi için: Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- Soğan
- Acı süs biber
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz-karabiber
Özel notlar
Bu tarif için bir döküm tencere hiç fena olmaz. Ağır ağır pişmesi gerekiyor.
Etli nohut tarifi için: Adımlar
Adım 1:
Bol tereyağında soğanları çok öldürmeden kavuralım üzerine etleri ve acı süs biberi atıp kısık ateşte kapağı kapalı 1 saat kadar pişirelim. Daha sonra içine haşlanmış nohut, salça ve tuz-karabiberleri ekleyip yarım saat kadar daha pişirelim. Karamelize olmuş et-soğan üzerinde lezzetli nohutlarımız ve en sonda acı bir tat.
Sonrasında hepinize, afiyet olsun...