Etli nohut tarifi için: Malzemeler



  • 500 gram kuşbaşı et

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut

  • Soğan

  • Acı süs biber

  • 2 yemek kaşığı salça

  • Tuz-karabiber


Özel notlar


Bu tarif için bir döküm tencere hiç fena olmaz. Ağır ağır pişmesi gerekiyor.

Etli nohut tarifi için: Adımlar


Adım 1:
Bol tereyağında soğanları çok öldürmeden kavuralım üzerine etleri ve acı süs biberi atıp kısık ateşte kapağı kapalı 1 saat kadar pişirelim. Daha sonra içine haşlanmış nohut, salça ve tuz-karabiberleri ekleyip yarım saat kadar daha pişirelim. Karamelize olmuş et-soğan üzerinde lezzetli nohutlarımız ve en sonda acı bir tat.

Sonrasında hepinize, afiyet olsun...