Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Az malzeme ve kısa zamanda yapılacak 3 tatlı tarifi ve kalorisi | Pratik tatlı tarifleri
Az malzeme ve kısa zamanda yapılacak 3 tatlı tarifi ve kalorisi | Pratik tatlı tarifleri
Çalışanlar ve öğrenciler tatlı krizi geldiğinde ne yapacağınızı şaşırmayın. Sizler için derlediğimiz 3 pratik tatlı tarifi ile evde az malzemeli ve kolayca hazırlayabileceğiniz tatlınız hazır. İşte pratik tatlı tarifleri ve kalorileri...
Gurme 17 Nisan 2018 - 15:03

Tatlı krizini ne zaman geleceği belli olmuyor. Çok sevdiğimiz tatlıları fazla malzemeli tarifleri ile evde yapmak kolay olmuyor. Evde kolayca hazırlanacak 3 tatlı tarifi ve kalorisi haberimizde.

PRATİK TATLI TARİFLERİ

İKİ MALZEMELİ KURABİYE

Malzemeler:
2 su bardağı mısır gevreği (corn flakes)
180 gram bitter çikolata

Yapılışı;
Çikolatayı benmari usulü eritin. Mısır gevreklerini rahatça kullanabileceğiniz genişlikte bir karıştırma kabına alın. Eriyen çikolatayı mısır gevreklerinin üzerine dökün. Çikolatanın mısır gevrekleriyle iyice harmanlanması için bir kaşık kullanıp zarif hareketlerle malzemeleri karıştırın. Son olarak, hazırladığınız karışımı lokmalık porsiyonlar halinde servis tabağına koyarak servis edin.


MİKRODALGADA FİNCAN KEK

Fincan kek yapmak için derin bir kap içerisine 2 yumurta ile 5 buçuk yemek kaşığı toz şeker koyulur ve mikser yardımı ile köpürene kadar çırpılır. Üzerine 1 yemek kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı su ve vanilya ilave edilip karıştırılır. Elde edilen karışıma son olarak 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 5 yemek kaşığı un elenerek ilave edilir ve mikser yardımı ile biraz daha çırpılır.

1 adet büyük boy yumurta (L)
Yarım su bardağından biraz az un (45 gr )
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz (minik bir tutam)
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
10 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı damla çikolata

Fincan kek yapılışı;
Un, şeker, kakao, kabartma tozu ve tuzu bir kaseye alın. Üzerine süt, yumurta, tereyağını ekleyerek çırpın.
Pürüzsüz bir karışım haline gelince içine damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Kek karışımını bardaklara paylaştırın ve bardakları mikrodalga fırına yerleştirin. Mikrodalga moduna getirin. En yüksek watt ı seçerek (1100 w) süreyi 1 dakikaya ayarlayın. Pişen kekleri fırından alın isteğe göre krem şanti ve çilekle süsleyerek servis yapın.


MUZLU FRANSIZ TOSTU

Malzemeler;
4 dilim tost ekmeği
3 yemek kaşığı çikolata ezmesi
1/2 adet muz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya özütü (arzuya göre)

Yapılışı;

Bir yumurtayı rahat kullanabileceğiniz bir kaba kırın ve üzerine toz şekeri ekleyerek iyice karıştırın. Şeker yumurtanın içinde tamamen yok olunca içine süt ve vanilya özütünü de ekleyip karıştırma işlemine devam edin. Bu sırada ekmek dilimlerinden iki tanesinin üzerine çikolata ezmesini sürüp ince ince dilimlediğiniz muzları koyun ve geri kalan iki dilim ekmekle bu ekmeklerin üstlerini örtün. Son aşamada, tavanızı çıkarıp içinde biraz tereyağı eritin ve hazırladığınız ekmek dilimlerini hazırladığınız yumurtalı karışıma güzelce bulayıp tavanın içine yerleştirin. Ekmekleri, arkalı önlü olacak şekilde atın rengi alana kadar pişirin.

Merakla beklenen Yılmaz Özdil'in son kitabı "Mustafa Kemal" Plus abonelerine hediye.