Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Bayatlamayan sodalı poğaça tarifi ve kalorisi… İşte çay saatlerinin vazgeçilmezi bayatlamayan poğaça!
Bayatlamayan sodalı poğaça tarifi ve kalorisi… İşte çay saatlerinin vazgeçilmezi bayatlamayan poğaça!
Özellikle çay saatlerinde ara öğün olarak tüketilen poğaçaların çok çeşitleri bulunuyor. Evde kolayca yapılabilen ve kolayca bayatlamayan sodalı bayatlamayan poğaça tarifi ve kalorisi merak ediliyor. İşte lezzetli tarifler...
Gurme 5 Nisan 2018 - 13:16

Bayatlamayan poğaça nasıl yapılır? Sizler için bayatlamayan sodalı poğaçanın tarifini ve malzemelerini haberimizde derledik. Bir adet ortalama poğaçanın kalorisinin kaç olduğu da merak edilen konular arasında yer alıyor.  Sabah kahvaltılarınızda çayınızın yanına alabileceğiniz, gün masalarınızda misafirlerinize ikram edebileceğiniz lezzetli tarif…

BAYATLAMAYAN POĞAÇA TARİFİ VE KALORİSİ

Yaklaşık 60 gram olan ortalama bir poğaçada 235 kalori bulunuyor. Az bütçeli malzemeleri ile gönlünüzü kazanacak olan bayatlamayan poğaça tarifi…

sutlu-tatli-tarifleri_16_9_1522409344

Malzemeler;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ (ben ⅔ bardak kullandım)
1 su bardağı soda (maden suyu)
2 çorba kaşığı toz şeker
1 paket yaşmaya (veya 1 küçük paket instant maya)
2,5 – 3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Beyaz peynir ve kıyılmış maydanoz

Yapılışı;
2 su bardağı unu büyük bir kabın içine koyun. Şekeri ve tuzu koyup unla harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp, sütü, sıvıyağı, sodayı koyun. Yaş maya kullanacaksanız mayayı ılık süt ile ezip koyun. Elinizle iyice tüm malzemeyi karıştırın. Un yeterli gelmeyecektir, yavaş yavaş unu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edince un ilave etmeyi kesin ve biraz daha yoğurup üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle bastırarak yuvarlayın. Ortasına peynirli içi koyarak kenarları birleştirip yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında altları ve üzerleri kızarana kadar pişirin.