Bayatlamayan poğaça nasıl yapılır? Sizler için bayatlamayan sodalı poğaçanın tarifini ve malzemelerini haberimizde derledik. Bir adet ortalama poğaçanın kalorisinin kaç olduğu da merak edilen konular arasında yer alıyor.  Sabah kahvaltılarınızda çayınızın yanına alabileceğiniz, gün masalarınızda misafirlerinize ikram edebileceğiniz lezzetli tarif... BAYATLAMAYAN POĞAÇA TARİFİ VE KALORİSİ Yaklaşık 60 gram olan ortalama bir poğaçada 235 kalori bulunuyor. Az bütçeli malzemeleri ile gönlünüzü kazanacak olan bayatlamayan poğaça tarifi... sutlu-tatli-tarifleri_16_9_1522409344 Malzemeler; 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvıyağ (ben ⅔ bardak kullandım) 1 su bardağı soda (maden suyu) 2 çorba kaşığı toz şeker 1 paket yaşmaya (veya 1 küçük paket instant maya) 2,5 - 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Beyaz peynir ve kıyılmış maydanoz Yapılışı; 2 su bardağı unu büyük bir kabın içine koyun. Şekeri ve tuzu koyup unla harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp, sütü, sıvıyağı, sodayı koyun. Yaş maya kullanacaksanız mayayı ılık süt ile ezip koyun. Elinizle iyice tüm malzemeyi karıştırın. Un yeterli gelmeyecektir, yavaş yavaş unu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edince un ilave etmeyi kesin ve biraz daha yoğurup üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle bastırarak yuvarlayın. Ortasına peynirli içi koyarak kenarları birleştirip yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında altları ve üzerleri kızarana kadar pişirin.