Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Doğum günü pastası nasıl yapılır? İşte bu özel güne dair en güzel doğum günü pastası tarifi ve püf noktaları
Doğum günü pastası nasıl yapılır? İşte bu özel güne dair en güzel doğum günü pastası tarifi ve püf noktaları
Size ya da sevdiklerinize özel bugünü unutulmaz bir şekilde geçirmek için harika bir doğum günü pastası tarifi öğrenmeye ne dersiniz? İşte doğum günü pastası nasıl yapılır? sorusunun yanıtı ve yaş günü pastası, pandispanyası ve krema yapımındaki püf noktalar...
Gurme 16 Mart 2018 - 12:42

Pandispanyası, kreması ve püf noktaları ile harika bir doğum günü pastası nasıl yapılır? Bu önemli günü unutulmazlar arasına yazmak isterseniz sizin için hazırladığımız en güzel doğum günü pastası tarifini haberimizde buylabilirsiniz…

DOĞUM GÜNÜ PASTASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Pandispanya için;

6  adet yumurta
6 yemek kaşığı sıcak su
200 gram şeker
200 gram un
50 gram nişasta
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı vanilya

Kreması için;

2.5 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım paket krem şanti

Üzeri için;

Benmari eritilmiş çikolata veya çikolata sosu
Dilediğiniz meyveler

DOĞUM GÜNÜ PASTASI HAZIRLANIŞI

Pandispanya için; Yumurtanın beyazını ve sarısını ayırıyoruz.
Şekerin yarısından fazlasını bir fiske tuzla beyazına katıp çırpmaya başlıyoruz.
Köpük köpük olana kadar yaklaşık 10 dakika çırpıyoruz.
Yumurtanın sarısına kalan şekeri ve suyu ekleyip çırpıyoruz.
Kuru malzemeleride iki seferde eleyerek ekleyip yediriyoruz.
Daha sonra yumurtanın beyazını 4 kerede ekleyerek spatulayla köpüğünü söndürmeden karıştırıyoruz. ( Kesinlikle mikser kullanmıyoruz yoksa köpük söner pandispanyamız kabarmaz)
26 cm lik kelepçeli kalıbımızın altına yağlı kağıt serip harcımızı döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35 ile 40 dakika arası pişiriyoruz.
Kürdan testi yaparak fırını kapatıyoruz.
Pişince fırından çıkarmıyoruz 10 dakika kadar kekimizin çökmemesi için fırında bekletiyoruz..
İyice soğuyunca iple 3 e kesiyoruz.

Kreması için; Sütü, şekeri, unu, nişastayı, yumurta sarısını tencerede karıştırıyoruz.
Katılaşıp muhallebi kıvamı alınca tereyağını ekliyoruz.
Mikserle çırpıp vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Soğumaya bırakıyoruz iyice soğuyunca krem şantiyi ekleyip bi iki dakika daha çırpıyoruz ve arasına sürüyoruz.
Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata veya çikolata sosu döküyoruz dilediğiniz meyvelerde süslemede kullanabilirsiniz.