Bakla ve nohutun suda bekletilip baharat ve otlarla köfte haline getirilmesi ve sonra yağda kızartılmasıyla elde edilen falafel tarifi haberimizde. İşte falafel nasıl yapılır? sorusunun yanıtı ve falafel tarifi... Falafel için gerekli malzemeler 1 su bardağı nohut – 1 gece su da bekletilmiş 1 adet orta boy soğan 1-2 diş sarımsak 1 demet maydanoz 4-5 dal kişniş 1 yemek kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber Tuz 2-3 kaşık un (aldığı kadar) Salata için Malzemeler 100 gr Akdeniz Yeşilliği 7-8 ad cherry domates ½ bağ kuzukulağı 2 ad küçük turp ½ bağ tere ¼ göbek marul Zeytinyağı Tuz Karabiber Sos için Malzemeler 1 su bardağı süzme yoğurt 1 çorba kaşığı tahin ½ adet limon suyu falafel sözcü ile ilgili görsel sonucu Falafel yapılışı Soğan ve sarımsağı doğrayın. Maydanoz ve kişnişlerin yaprak kısımlarını ayırın. Daha sonra (un hariç) tüm malzemeyi rondoya atın ve biraz pütürlü kalacak şekilde geçirin. Tamamen püre olmamasına dikkat edin. Bu karışıma 2-3 kaşık un ekleyin ve yoğurun. Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Bir tavaya bolca yağ ekleyin ve kızdırın. Derin yağda köftelerinizi kızartın. Salata için; Tuz ve zeytinyağını geniş bir salata kabında çırpın. Ardından tüm malzemeyi karıştırma kabınıza alın ve zeytinyağı ile harmanlayın. Salatayı servis kâsesine alın ve üzerine falafel toplarını yerleştirerek servis edin. Sosu için; Tahin yoğurt ve limon suyunu iyice çırpın. İsteğinize göre Falafellerin üzerine gezdirip veya yanında dip sos olarak servis yapın.