Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Kavurma nasıl yapılır? Kurban Bayramı’na özel lezzeti kavurma tarifi
Kavurma nasıl yapılır? Kurban Bayramı’na özel lezzeti kavurma tarifi
Özellikle Kurban Bayramı'na özgü geleneksel yemeklerimizden biri olan kavurma nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli kavurma tarifini haberimizde bulabilirsiniz. İşte pişirilirken ki püf noktaları ve pratik hazırlanışı ile kavurma yemeği...
Gurme 23 Ağustos 2018 - 08:53

Kestikleri kurbanları değerlendirmek isteyen pek çok yurttaşımız kavurma nasıl yapılır? En lezzetli kavurma tarifi nasıl olur? sorularının yanıtını arıyor. Hem kestiği kurbanı eş dost ve akrabalarıyla paylaşmak hem de yiyemeyenleri de bu mübarek günde mutlu etmek isteyen herkesi eşsiz kavurma tarifini uygulamaya davet ediyoruz. Herkese mutlu bayramlar dileriz…

KAVURMA TARİFİ

Kurban eti bir gece dinlendirildikten sonra sinirleri temizlenerek kuşbaşı şeklinde doğranır. Ayrı bir kaba 1 kilo ete 250gr iç yağı olacak şekilde iç yağı doğranır. Etler genişçe bir tencereye alınarak kapağı kapalı bir şekilde kendi suyunu çekene kadar kavrulur. Pişerken üzerinde biriken köpükler kaşık yardımı ile temizlenir. Et kavrulurken diğer yandan iç yağları ayrı bir kapta kavrulmaya başlanır. İç yağını kaynadıktan sonra üzerinde biriken kıkırdaklar kevgir yardımı ile toplanır.

Kavurma nasıl yapılır? İşte kurban etinden leziz kavurma tarifleri

Kavurma tencerenize 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ koyduktan sonra yağın kızmasını bekleyin ve ardından kuşbaşı doğradığınız eti atarak 4-5 dakika karıştırarak kavurun. Et suyunu salmaya başladığı zaman ocağınızın altını “en kısık” konuma getirin ve tencerenin kapağını kapatın. 15′er dakikalık aralarla etinizi karıştırın ve kapağını vakit kaybetmeden tekrar kapatın. 1 saat kadar sonra tuz, karabiber ve kekiğini de ilave ettikten sonra 15-20 dakika kadar daha pişirin. Böylece 80-90 dakika aralığında ağır ateşte kendi suyunun lezzetiyle pişmiş ve yumuşacık bir kavurma hazırlayabilirsiniz.

Etler suyunu tamamen çektikten sonra ya da çok miktarda kavurma yapıyorsanız et suyu bolca olacaktır bu durumda et piştiğinde tencerenin tabanında kalan bu koyu renkli suyu kepçe yardımı ile alın, suyu çekmesini beklerseniz etleriniz çok piştiğinden ezilecektir.

İÇ YAĞI EKLEYİN VE 5 DAKİKA DAHA KAVURUN…

Suyunu çeken etlere iç yağı eklenir. Normalde yemeğe koyduğumuzdan biraz daha fazla tuz koyarak 5 dakika kadar daha kavrulur. Ocak kapatılarak etler sıcakken ısıya dayanıklı yayvan kaplara veya tepsilere boşaltılarak soğuması beklenir (plastik kap kullanmayınız). Yağlar donduktan sonra kavurma kaplardan buzdolabı poşetlerine alınır. Bir ay içinde tüketilecekse buzdolabında, uzun sürede tüketilecekse derin dondurucuda muhafaza edilir.

Merakla beklenen Yılmaz Özdil'in son kitabı "Mustafa Kemal" Plus abonelerine hediye.