Kelle paça çorbasının faydaları saymakla bitmez. Özellikle vücut bağışıklığının düştüğü ya da hazstalık yaşandığı dönemde tercih edilmesinin nedeni taşıdığı yüksek besin değeri. Peki kelle paça çorbası nasıl yapılır? İşte kelle paça çorbası tarifi ve püf noktaları... KELLE PAÇA ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER 500 gram kelle 500 gram paça TERBİYESİ İÇİN... 1 adet limon suyu Tuz 1 tatlı kaşığı sirke 2 yemek kaşığı zeytinyağı Pul biber Sarımsak KELLE PAÇA ÇORBASI NASIL YAPILIR? ilk adım kelle ve paçanın özenli temizliğiyle başlıyor. Daha sonra bir düdüklü tencerenin içine birlikte koyun. Tencereyi doldurana kadar su ekleyin ve etler iyice kemikten ayrılana kadar pişirin. Etler haşlandıktan sonra, süzgeçten geçirip başka bir kabın içerisine alın ve soğumaya bırakın. Haşlama suyunu ise farklı bir kapta bekletin. Dilin zarını çıkarıp kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kelle ve paçayı da küçük parçalar halinde kemiklerden sıyırın ve büyük parçaları yine küçük küçük doğrayın. Doğradığınız etleri, haşlama et suyunun içine geri koyun ve tekrar birlikte pişirin. Kelle paça pişerken, sosunu hazırlayabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı sirke, 1 limonun suyu, 2 yemek kaşığı sıvı yağ , pul biber ve tuzu karıştırıp, yemeğe yavaş yavaş ekleyin. Kelle paça çorbasını, üzerine sarımsak ekleyerek servis edebilirsiniz. [old_news_related_template title="Boşnak Mantısı nasıl yapılır? İşte lezzetli Boşnak Mantısı tarifi" desc="Boşnak Mantısı Türk Mutfağı'na mübadele tarihlerinde girmiş bir hamur işi yemeğidir. Genellikle Kırklareli mutfağında rastlanır. Peki Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Hangi şekillerde yenir? İşte leziz Boşnak Mantısı tarifi ev yapımındaki püf noktaları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/03/iecrop/bosnakmantiskapaki_16_9_1520415418.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/bosnak-mantisi-nasil-yapilir-iste-lezzetli-bosnak-mantisi-tarifi/"]