Kereviz salatası tarifi ve kalorisi... Lezzetli havuçlu ve cevizli kereviz salatası nasıl yapılır?
Kereviz birçok noktasıyla faydalı bir yiyecek. Kerevizin salatası da sofralarda oldukça tercih ediliyor ve kalorisi de merak ediliyor. Özellikle havuçlu kereviz salatası ve cevizli kereviz salatası seviliyor. İşte lezzetiyle sofralara renk katan kereviz salatası tarifi...
Kereviz faydaları saymakla bitmeyen bir sebze. Sofraların lezzet derinliğini artıracak olan kereviz tarifi ise havuçlu ya da cevizli olarak uygulanabiliyor. İşte kereviz salatası nasıl yapılır sorusunun cevabı, kereviz salatasının kalorisi ve kereviz salatası tarifi...
HAVUÇLU KEREVİZ SALATASI TARİFİ VE KALORİSİ
Havuçlu kereviz salatası 200 gramında 125 civarında kalori bulunduruyor. Havuçlu kereviz salatası tarifi şu şekilde;
Malzemeler;
2 adet kereviz
3 adet havuç
Yoğurt
Mayonez
Ceviz
Tuz
Yapılışı;
Öncelikle yoğurdun içerisine mayonezi ve tuzu katıp karıştırıyoruz ve bir kenarda bekletirken kerevizleri soyup hemen rendeliyoruz Rendelediğimiz kerevizleri rendeledikçe hızlı bir şekilde yoğurdumuzun içerisine atıyoruz. Çünkü kerevizler çabuk kararıyorlar. Ardından havuçları soyup rendeleyip ve cevizleri katıp harmanlıyoruz.
CEVİZLİ KEREVİZ SALATASI TARİFİ VE KALORİSİ
Cevizli kereviz salatası da bir porsiyonda yaklaşık 130 kalori içeriyor. Tarifi ise şu şekilde...
Malzemeler;
2 kereviz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Ceviz içi
İnce kıyılmış maydanoz
Yapılışı;
Rendelediğiniz kerevizi zeytinyağında 6-7 dakika soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Süzme yoğurdu geniş bir karıştırma kabına alın. Mayonez, ezdiğiniz sarımsak, tuz ve karabiberi ilave edip hafif çırpın.
Soğuyan kerevizler ve ince çekilmiş ceviz içi ilave edip karıştırın. Salatayı bir servis tabağına alın. Üzerini bütün ceviz içi parçaları ve kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.