Basit malzemelerle yapılan fakat lezzetiyle büyüleyen Kıbrıs tatlısı basitçe hazırlanabiliyor. Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır konusunu merakla araştıran tatlı tutkunları için Kıbrıs tatlısı tarif, malzemeleri ve kalorisi... KIBRIS TATLISI TARİFİ VE KALORİSİ Kıbrıs tatlısı bir porsiyonunda yaklaşık 200 kalori içeriyor. Kıbrıs tatlısı basitçe şu şekilde yapılıyor; Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra 1-2 damla limon suyu koyup kenara alın. Yumurtaları şekerle birlikte bir kapta çırpın. Sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin. Hindistan cevizi ve galeta unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. En son dövülmüş cevizi ekleyip fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp kenarda ılıtın. Soğumuş şerbeti üzerine dökün. shutterstock_128966756 Kreması için Süt, nişasta, un, vanilya ve şekeri bir tencerede pişirin. Kaynadıktan sonra kenara alın. Soğuduktan sonra çırpılmış kremayı ilave edip yavaşça birbirine yedirin. Kremayı şerbetli tatlının üstüne sürün. Üzerine Hindistan cevizi ve ceviz serpip servis edin. Malzemeler; Keki için Malzemeler 3 adet yumurta Yarım su bardağı toz şeker Yarım su bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı galeta unu 1 su bardağı toz Hindistan cevizi 1 su bardağı kırılmış ceviz Üzeri için Malzemeler 1 litre süt 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı un 1 paket vanilya Yarım su bardağı toz şeker 200 gram krema – çırpılmış Şerbeti için Malzemeler 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1-2 damla limon suyu