Lahana kış aylarının en sık tüketilen sebzelerinden biri olmakla birlikte birçok tarifi olan ve oldukça sağlıklı bir sebzedir. Dolması, turşusu sık sık tüketilen lahananın kapuska hali ise çok tercih edilmez. Bu yargıyı yıkmak ve hayatınızdaki en lezzetli kapuskayı yemek istiyorsanız haberimize mutlaka göz atmalısınız. İşte daha önce hiç yemeyenler ve yeyip beğenmeyenler için bambaşka ve lezzetli bir kapuska için gerekli malzemeler ve ayrıntılı yapılışı… KAPUSKA YAPIMI İÇİN GEREKEN MALZEMELER -1 lahana (orta boy) -1 kuru soğan -3 yemek kaşığı sıvı yağ -250 gram kıyma -1,5 bardak sıcak su -½ kaşık domates salçası -½ kaşık biber salçası -Tuz KAPUSKA TARİFİ Öncelikle aldığınız lahananın dış yapraklarını temizleyin. Ardından ikiye bölün ve dallarını ayıklayın. Daha sonra ince ince doğrayın. Bol su ile yıkadıktan sonra kurulayın. Bir tencerenin içinde soğanları kavurun. Üzerine kıymayı koyup biraz çevirin. Daha sonra lahanaları yavaş yavaş ekleyin. Salçaları ve tuzu sıcak su ile karıştırıp üzerine dökün. Yaklaşık 30 dakika sonra altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Kırmızı lahana salatası tarifi" desc="Adı ağızları sulandıran kırmızı lahana salatası turşu tadında harika bir lezzet! Eğer turşu yapamıyorsanız işte size dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz yalancı turşu ile enfes bir salata tarifi veriyoruz. Peki, kırmızı lahana salatası için gerekli malzemeler neler?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/17/iecrop/lahana-shutterstock_16_9_1555512019.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/kirmizi-lahana-salatasi-tarifi-kirmizi-lahana-salatasi-nasil-yapilir-szcu9/"]