Mantı nasıl yapılır? sorusu yemeyi seven her yurttaşın sorduğu bir sorudur. Türk mutfağının vazgeçilmezi mantı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İçine kullanılacak malzemeler nasıl olmalıdır? İşte mantı tarifi ve ağzınıza layık lezzetiyle mantının yapılışı... MANTI MALZEMELERİ 3 su bardağı un 1 su bardağı su 1 adet yumurta 1 tutam tuz 1 su bardağı un (Yoğurmak için) İÇ HARCI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER 300 gr. kıyma 1 adet kuru soğan – rende 1 yemek kaşığı kuru reyhan Tuz Karabiber MANTI SÖZCÜ ile ilgili görsel sonucu MANTI SOSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER 2 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı Kuru reyhan YOĞURT SOSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER Yoğurt 2 diş sarımsak Hamur için olan tüm malzemeleri bir kapta yoğurun. Yaptığınız hamuru 4-5 dakika dinlendirin. Hamuru 2 bezeye bölün. Hamuru ince açın ve küçük kareler olacak şekilde kesin. İç harç için kıyma, rende soğan, kuru reyhan, tuz ve karabiberi yoğurun. Kestiğiniz hamurların içerisine iç harcı doldurup mantı şeklinde kapatın. Derin bir tencereye 10 su bardağı suyu ve tuzu koyup, kaynatın. Hazırladığınız mantıları kaynayan suya atıp 7 – 8 dakika haşlayın. Yoğurt sos için; sarımsağı ezin ve yoğurtla karıştırın. Domates sos için; bir sos tenceresinde salça, tereyağı ve zeytinyağını karıştırın. Kuru reyhan ekleyip, kenara alın. Mantıları servis tabağına alın üzerine yoğurt sos, en üstüne de domates sos koyarak servis edin.