Sözcü Plus Giriş

Ramazan’da Osmanlı mutfağı: Çeşmi Nigar çorbası tarifi! Çeşimi Nigar çorbası nasıl yapılır?

Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiş olan Çeşmi Nigar çorbası gerçek bir efsane olabilir. Bazı yörelere terbiyeli mercimek çorbası olarak da bilinen Çeşmi Nigar çorbası tarifi oldukça kolay bir tariftir. İşte Çeşmi Nigar çorbası malzemeleri ve tarifi…

Sozcu.com.tr
Güncellenme: 18:02, 08/05/2019
Ramazan’da Osmanlı mutfağı: Çeşmi Nigar çorbası tarifi! Çeşimi Nigar çorbası nasıl yapılır?

Çeşmi Nigar çorbası misafir sofralarınız için hazırlayabileceğiniz şahane bir çorba. Osmanlı mutfağından günümüze gelen bir lezzet. Farklı bir tarif arayanlar için harika bir seçenek olan Çeşmi Nigar çorbası bazı yörelerde terbiyeli mercimek çorbası olarak da biliniyor. İşte evinizdeki malzemeler ile kolaylıkla yapabileceğiniz Çeşmi Nigar çorbası tarifi…

ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI MALZEMELERİ

– 1 kuru soğan
– ½ bardak sıvı yağ
– 4 kaşık un
– 1 bardak kırmızı mercimek
– 2 litre su
Terbiyesi için;
– 1 bardak süt
– 1 limon
– 2 yumurta (sarısı)
– Çeşmi Nigar çorbası nasıl yapılır?
Sosu için;
– Tereyağı
– Nane
– Pul biber

ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle tencereye koyduğunuz sıvı yağı bıraz kızdırıp üzerine küp küp doğradığınız soğanları ekleyin. Biraz soteledikten sonra üzerine unu koyup kavurun. Daha sonra mercimekleri ekleyin ve suyunu koyun. Mercimekler pişene kadar pişirin. Terbiyesi için gerekli malzemeleri bir kaba koyup iyice çırpın. Blender kullanabilirsiniz. Terbiyesini eklediğiniz çorbanızı 2 dakika kadar kaynatın. Daha sonra sosunu hazırlamak için tereyağını eritip baharatları ekleyin. Servis kâselerine dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

İlginizi ÇekebilirSahur için pratik yemek: Biberli yumurta tarifi!Sahur için pratik yemek: Biberli yumurta tarifi!İlginizi Çekebilirİftarın olmazsa olmazı Ramazan pidesi tarifi: Ramazan pidesi nasıl yapılır?İftarın olmazsa olmazı Ramazan pidesi tarifi: Ramazan pidesi nasıl yapılır?
Yayınlanma Tarihi:18:00,