Zeytinyağlı fasulye tarifi: Menüye soğuk bir ara öğün! Zeytinyağlı fasulye nasıl yapılır?
Yaz yemeklerinin en güzellerinden biri olan zeytinyağlı fasulye tarifi ile sofralarınıza taze sebzeler getirmeye devam ediyoruz. Soğuk olarak da yiyebileceğiniz zeytinyağlı fasulye tarifi menünüze değişik bir sunum katacaktır. İşte zeytinyağlı fasulye yapılışı…
Zeytinyağlı fasulye, tüm sebzelerin en taze en bol olduğu zamanlarda oldukça aranan bir tariftir. Birçok değişik yemeği olan fasulyenin en lezzetlilerinden biridir zeytinyağlı olanı. Bereketli, lezzetli, vitaminli… Yapmak için birçok nedeniniz olan zeytinyağlı fasulye için pratik bir tarif hazırladık. İşte malzeme listesi ve tarifi…
ZEYTİNYAĞLI FASULYE MALZEMELERİ:
1kg taze fasulye
½ bardak zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 kaşık salça
3 domates
Tuz
1 küp şeker
1 bardak su
ZEYTİNYAĞLI FASULYE YAPILIŞI:
Fasulyeniz kılçıklıysa kılçıklarını ayıklayıp boyuna ikiye bölün. Tencereye koyduğunuz yağın üzerine soğanları doğrayın ve hafif kavurun. Biraz
kavurduktan sonra salça ve tuzu ekleyin. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri ve fasulyeyi de ekledikten sonra hafif karıştırın. En son suyunu ve şekerini de ekledikten sonra kapağını kapatın. Yaklaşık 30 dakikada pişen fasulyeleri soğuk servis ediniz.
Afiyet olsun.
[old_news_related_template title="Enginar dolması tarifi: Enginar dolması nasıl yapılır? İşte püf noktaları..." desc="Baharın gelmesiyle, taze enginar tezgâhlardaki yerini aldı. Hazır tam mevsimiyle mis gibi enginar dolması tarifi vermenin zamanı geldi. İşte enginar dolması malzemeleri, püf noktası ve yapılışı…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/05/iecrop/enginar-dolmasi-tarifi-shutter_16_9_1554476797.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/enginar-dolmasi-tarifi-enginar-dolmasi-nasil-yapilir-iste-puf-noktalari-szcu9/"]