Çoğu kişinin yaşadığı rahatsızlıklardan biri de kokan idrar. Buna neden olan durumun genelde susuzluk ya a idrar yolu enfeksiyonu olduğu söylense de aslında beslenme alışkanlıkları da idrar kokusunu etkileyebiliyor.
Kahve, sarımsak, lahana, soğan, Brüksel lahanası, fındık, rezene körü gidi gıdalar kötü idrar kokusunun yaygın nedenleri arasında yer almaktadır. Bunlar tüketildiğinde kükürt bileşiklerine dönüşerek kötü kokuya neden olur.
İLAÇLAR, KAHVE, ALKOL...
Pratisyen Hekimi Dr. Hana Patel, sağlıklı bireylerin idrar renginin açık sarı ya da berrak renkte olduğunu ve hafif koktuğunu belirtti. Patel, idararın kokmasına neden olabilecek bazı faktörüler arasında yetersiz sıvı alımı olduğunu söyledi.
Ayrıca bazı takviyelerin de buna neden olabileceğini aktardı. Kahve ve alkol de idrar kokusunu artırabiliyor. Bazı bitkiler de aşırı kokuya neden oluyor. Bunlar arasında ilk sırada bilimsel etkisi olan kuşkonmazlar.
İDRARIN KOKMASINA NEDEN OLAN DİĞER YİYECEKLER
Sarımsak,
Soğan
Lahana