AB anlaşmaları çerçevesinde Yunanistan ve İtalya'dan yaklaşık bin 500 mülteci kabul ettiklerini belirten Schlapfer, "İsviçre’nin coğrafi sınırı belli. Ülkelerin mülteci sayılarına bakarken İsviçre’ye haksızlık yapılıyor. Mülteci sayılarını ülkelerin coğrafi durumu ile birlikte düşünmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.


'Zengin ülkesiniz, neden daha fazla mülteci almıyorsunuz?' diye soranlar olduğunu söyleyen Schlapfer, "Şu anda bizim nüfusumuzun yüzde 25’i göçmen. AB anlaşmaları çerçevesinde Yunanistan ve İtalya'dan bin 500 mülteci kabul ettik. Küçük coğrafyamızdan dolayı büyük rakamları almamız mümkün değil.

Mülteci sayılarını ülkelerin coğrafi durumu ile birlikte düşünmek gerekiyor. Bundan sonra yeni mülteci kabulü için AB ile görüşmeler sürüyor. İsviçre’ye yapılan iltica başvurularının büyük çoğunluğu ülke sınırları içerisinde yapılıyor ve sadece mülteci kriterlerini karşılayanlar ülkede kalabiliyor" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Türkiye ile İsviçre arasındaki mülteci farkı" desc="Resmi rakamlara göre dünyanın en zengin ikinci ülkesi olan İsviçre, önceki gün herkesi şaşkına çeviren bir karar aldı. Bütün dünyanın son dönemde bir numaralı konusu olan mülteci sorununda anlaşma olmasına rağmen İsviçre bundan böyle Yunanistan ve İtalya'dan mülteci almayacağını ilan etti. İsviçre'nin toplam 1481 mülteci kabul ettiği açıklanırken, milli geliri İsviçre'nin 8 kat altında olan Türkiye tam 3 milyon 570 bin 352 mülteciye ev sahipliği yapıyor. Sonuç ortada..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/syrian_16_9_1530512731.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/turkiye-ile-isvicre-arasindaki-multeci-farki-2497585/"]