Kadayıflı meyveli muhallebi tarifi için: Malzemeler
- 1 su bardağı rendelenmiş ayva
- 1 yemek kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı kıtır kadayıf
Pastacı kreması için;
- Yarım kg süt
- 1 vanilya çubuğu yada toz vanilya
- 5 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağından az şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- 6 yemek kaşığı krema
- Mandalina-limon rendesi
Özel notlar
Pastacı kremasının biraz daha akışkan olmasını isterseniz çiğ krema miktarını arttırabilirsiniz.
Kadayıflı meyveli muhallebi tarifi için: Adımlar
Adım 1:
Çıtır kadayıfları bir tavada iyice kızarana kadar kavuruyoruz.
Adım 2:
Bir tencereye çiğ krema hariç pastacı kremasının tüm malzemelerin koyup kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Hafif ılındıktan sonra akışkanlık miktarını istediğiniz gibi ayarlamak için çiğ kremayı ekleyebilirsiniz.
Adım 3:
Kuplarınızın en altına meyveli harçtan sonra soğumuş olduğuna emin olduğumuz kremadan ve en üste nefis çıtır tereyağlı kadayıfları yerleştiriyoruz.
Sonrasında hepinize, afiyet olsun...