Kadayıflı meyveli muhallebi tarifi için: Malzemeler



  • 1 su bardağı rendelenmiş ayva

  • 1 yemek kaşığı tarçın

  • Yarım su bardağı ceviz

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 su bardağı kıtır kadayıf


Pastacı kreması için;




  • Yarım kg süt

  • 1 vanilya çubuğu yada toz vanilya

  • 5 adet yumurta sarısı

  • 1 su bardağından az şeker

  • Yarım su bardağı nişasta

  • Yarım su bardağı un

  • 6 yemek kaşığı krema

  • Mandalina-limon rendesi


Özel notlar


Pastacı kremasının biraz daha akışkan olmasını isterseniz çiğ krema miktarını arttırabilirsiniz.

Kadayıflı meyveli muhallebi tarifi için: Adımlar


Adım 1:
Çıtır kadayıfları bir tavada iyice kızarana kadar kavuruyoruz.

Adım 2:
Bir tencereye çiğ krema hariç pastacı kremasının tüm malzemelerin koyup kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Hafif ılındıktan sonra akışkanlık miktarını istediğiniz gibi ayarlamak için çiğ kremayı ekleyebilirsiniz.

Adım 3:
Kuplarınızın en altına meyveli harçtan sonra soğumuş olduğuna emin olduğumuz kremadan ve en üste nefis çıtır tereyağlı kadayıfları yerleştiriyoruz.

Sonrasında hepinize, afiyet olsun...