Kırmızı et kalbi koruyor
Kırmızı et kalp krizini önlüyor ancak uzmanların söylediği şekilde tüketirseniz.
İngiltere’de yapılan bir araştırma, kansızlık (anemi) olarak bilinen kandaki demir seviyesinin düşük olması hastalığının, kalp krizi riskini artırdığını ortaya çıkardı. Uzmanlar, bolca demir içeren kırmızı et tüketmenin kalp krizi riskini düşüreceğini belirtti. Ancak etin yağsız olması gerektiği vurgulandı.
[old_news_related_template title="Ölçülü tüketilen kırmızı etin az bilinen faydaları" desc="Ramazan ayı çoğumuzun beslenme düzeninin fazlasıyla değişti günler olur. Et tüketimi hiç olmadığı kadar yükselirken, sebze meyve tüketimi de bir o kadar düşer. Faydalarına geçmeden önce gereğinden fazla miktarda ve sağlıksız pişirme yöntemleriyle tüketilen kırmızı etin neredeyse yarardan çok zarar verdiğini tavanızı yıkarken de anlıyor olmalısınız. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/et-sli.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/aysegul-guven/olculu-tuketilen-kirmizi-etin-az-bilinen-faydalari-1913749/"]