Ev sahibi olmak herkesin hayalidir. Uzun süren satılık daire arama sürecinden sonra, uygun ev bulunur ve ödeme için seçenekler değerlendirilir. Ev sahibi olmak için iki yol izlenir; birincisi peşin ödeme yapılır ve ev satın alınır. İkinci yol ise peşinat verilir, kalan ödeme için konut kredisi çekilir. Konut kredisi uzun vadelere yayılan ödeme seçenekleriyle ev sahibi olmayı kolaylaştırıyor. Ancak konut kredisiyle ev satın alınmak istendiğinde banka kredi karşılığında eve ipotek koyar. Böylece ödemelerde aksi bir durum yaşanması durumunda banka kendini garanti altına almış oluyor.


Ancak bazen konut kredisi bitmeden evi satışa çıkarmak zorunda kalabilirsiniz. Peki kredi borcu olan evi satmak mümkün mü? Konut kredisiyle alınan ev nasıl satılır? İşte konut kredisi borcu olan bir evi satmanın yolları…


Kredi borcu olan evi satabilmenin yolları…


Öncelikle kredi borcu olan bir evi satabilirsiniz. Evi satın alacak kişi ücreti peşin ödeyerek evi satın alabilir. Bu durumda yeni ev sahibi, bankaya gidip kalan borcu kapatarak evin ipoteğini kaldırır ve evi üzerine alır. Böylece evin yeni alıcısı, ev üzerindeki tüm yasal haklara sahip olur.


Konut kredisi olan evi satmanın bir diğer yolu da evi satın alınan kişinin krediyi üzerine almasıdır. Böyle biri durumda satıcı ve alıcı kredi çekilen bankaya giderek gerekli görüşmeleri yapar. Banka onayından sonra ise alıcı satıcıya eve biçilen değer üzerinden peşinat öder, kredi devrini alır ve kalan taksitleri öder. Evin üzerindeki ipotek, yeni alıcının borcu bitene kadar devam eder.


Kaynak: www.zingat.com