Tunceli Valisi kimdir, Bülent Tekbıyıkoğlu aslen nereli, kaç yaşında?
İçişleri Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda, Tunceli ve Ovacık belediyelerine kayyum atandı. Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak, PKK üyeliği suçlamasıyla ceza almış ve PKK propagandası yapma suçlamasıyla hakkında devam eden soruşturma nedeniyle geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Yerine Tunceli Valisi Bülent Tekbiyikoglu, belediye başkan vekili olarak atanarak, yerel yönetimi devraldı.
Kadın terörist HDP üyesi çıktı
TUSAŞ'taki saldırıyı gerçekleştiren kadın terörist Mine Sevjin Alçiçek'in HDP üyesi olduğu öğrenildi.
İki kardeşin ağabeyine de sessiz sedasız beraat
Diyarbakır'da PKK'lılara 117 adet kar tulumu gönderirken yakalanıp 6 yıl 3’er ay hapisle cezalandırılan ve cezaları onandıktan yıllar sonra yeniden yargılama talebinde bulunan Öner Grup firması işletmecilerine beraat kararı verilmişti. Aynı suçlamayla mahkûmiyet kararı alan ağabey Önal İsmail Öner’e de bir başka mahkeme tarafından beraat kararı verildiği ortaya çıktı. Gerekçe olarak Yargıtay’ın 'hukuka aykırı, yok hükmünde' kabul ettiği iki kardeşe verilen beraat kararı dayanak gösterildi.
MİT'in öldürdüğü üst düzey terörist 13 rehinenin katili çıktı
Suriye'de operasyonla öldürülen PKK’nın üst düzey yöneticilerinden Orhan Jehat Çewlik kod adlı Ali Dinçer’in, Irak’ın kuzeyinde bir mağarada rehin tutulan 13 güvenlik görevlisinin de kurşuna dizilerek öldürülmesinden sorumlu olduğu ortaya çıktı.
3 milyon lira para ödülüyle aranıyordu, öldürüldü
Terör örgütü PKK’nın silahlı kadın yapılanması olan YJA-Star’ın tepe yöneticilerinden Bişeng kod adlı Rojda Bilen, Irak’ın kuzeyinde öldürüldü. Bilen, 3 milyon lira para ödüllü mavi kategoride aranıyordu.
Şehitlere yönelik suç içeren paylaşımlarda bulunan kişi tutuklandı
Diyarbakır'da sosyal medyada, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve şehitlere yönelik suç içeren paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen şüpheli tutuklandı.
PKK'nın kritik ismi öldürüldü
MİT, silahlı saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü PKK/KCK'nın Süleymaniye sorumlularından Mehmet Şefa Akman'ı nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.