İsrail savaş uçaklarının İran'a ait altyapı ve tesisleri eş zamanlı şekilde hedef almasının ardından Tahran rejiminin ABD'nin 15 maddelik çerçeve önerisine yanıt verme kararından vazgeçtiği öne sürüldü.

CBS News kanalına açıklama yapan üst düzey ABD'li yetkililer, Beyaz Saray'ın sunduğu 15 maddelik anlaşma önerisine İran'ın bugün veya yarın arabulucular üzerinden yanıt vermesini beklendiğini duyurmuştu.

Ancak İran'ın, altyapısına yönelik son saldırıların ardından yanıt verme kararından vazgeçtiği öne sürüldü.

'TRUMP SÖZÜNÜ TUTMADI'

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, İran’ın altyapısına yönelik son saldırılarla ABD Başkanı Donald Trump'ın bu yönde verdiği sözü tutmadığını belirtti.

Erakçi, sosyal medya hesabından ülkesinin altyapısı ve enerji santrallerine yönelik saldırılarla ilgili açıklamada bulundu.

İsrail’in, “İran’a ait iki çelik fabrikası, bir enerji santrali ve sivil nükleer tesislerini hedef alırken ABD ile koordinasyon içinde hareket ettiğini" belirten Erakçi, “Bu saldırı, ABD Başkanı'nın diplomasi için uzattığı süreyle çelişiyor. İran, İsrail'in cinayetlerinin bedelini çok ağır ödetecektir." dedi.

Yarı resmi haber ajansı Tesnim ise İran’ın, İsrail ve bölge ülkelerindeki sanayi tesislerine saldırı düzenleyeceğini duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, dün "İran'ın elektrik santrallerini hedef alma" kararını 6 Nisan'a kadar durdurduğunu ve müzakerelerin "çok iyi gittiğini" belirtmişti.