Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un eski futbolcusu Mykola Morozyuk, Rusya'nın ülkesi Ukrayna'yı işgal etmesi nedeniyle sosyal medyadan paylaşım yaptı. Kariyerine Ukrayna Ligi takımlarından Chornomorets'te devam eden 34 yaşındaki futbolcu, Türkiye'ye yardım çağrısında bulundu. Ukraynalı Morozyuk'un bu yardım çağrısı Türk takipçilerini duygulandırırken, kısa sürede binlerce beğeni aldı.

İSTİKLAL MARŞI SIRASINDAKİ FOTOĞRAFI PAYLAŞTI

2019-2020 sezonunda Ünal Karaman yönetimindeki Çaykur Rizespor'un Alanyaspor oynadığı maç öncesinde seronomiye askeri kamuflajla giyip İstiklal Marşı'nı bayrağımıza bayarak okudukları fotoğrafları paylaşıp şu ifadeleri kullandı: "Türkiye için zor zamanlar yaşanırken, Türk ordusuna ve tüm Türk halkına destek verme şansım olmuştu. O fotoğraf için Rus takipçilerimden tehdit ve hakaret içeren bir sürü mesaj almıştım! Ama ikinci vatanım olan Türkiye ve halkı için yaptığım, kalbimin derininden gelen bu eylemimden hep gurur duydum.

"ŞEYTAN OLARAK ADLANDIRILAN ADAM İSTEDİĞİ İÇİN..."

Bugün vatanım Ukrayna’da savaş var! İnsanlar hür yaşadıkları bağımsız Ukrayna’mın topraklarında öldürülüyorlar, roketler uçuşuyor, kadın ve çocuklar katlediliyor ve bütün bunlar ŞEYTAN olarak adlandırılan, Ukrayna halkını yok etmeyi amaçlayan tek bir adam istediği için oluyor. Kudretli Türk ulusunun önünde dizlerimin üstünde yalvarıyorum. Sizlerin Ukrayna’yı ne kadar çok sevdiğinizi biliyorum. İstanbul’dan Erzurum’a, Ankara’dan Hatay’a, Antalya’dan Adana’ya, Sivas’tan memleketim Rize’ye... Halkıma en azından ufak bir dayanma şansı verin. Aileme kavuşmam lazım. Ve inanıyorum ki Türkiye mavi-sarı renklere bürünecek." [old_news_related_template title="Atalanta'nın hocası Gasperini, Malinovskyi ve Miranchuk hakkında konuştu" desc="İtalya Serie A ekibi Atalanta'da forma giyen Rus ve Ukraynalı futbolcular hakkında açıklama yapan teknik direktör Gian Piero Gasperini, 'İkisi de birbirine saygı duyuyor. İyi arkadaşlar' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/01/iecrop/malinovskyi-miranchuk_16_9_1646122296.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/dunyadan-spor/atalantanin-hocasi-gasperini-malinovskyi-ve-miranchuk-hakkinda-konustu-6981536/"] [old_news_related_template title="Ukraynalı Yaremchuk, Benfica taraftarının desteği sonrası gözyaşlarını tutamadı" desc="Ukrayna Milli Takımı'nın futbolcusu Roman Yaremchuk, oyuna girerken tüm stadın kendisini alkışlayıp destek vermesi karşısında duygulan ve ağlamamak için kendisini zor tutsa da gözyaşlarına hakim olamadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/28/iecrop/rgr_16_9_1646033684.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/dunyadan-spor/ukraynali-yaremchuk-benfica-taraftarinin-destegi-sonrasi-gozyaslarini-tutamadi-6979209/"]