Kadıköy'de haftanın 4 gollü derbisinde gülen çıkmadı... Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe Ülker Stadı'nda seyircisi önünde ağırladığı Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı. Haftanın sonucu merakla beklenen derbisinde 2 kez öne geçen sarı lacivertliler Beşiktaş'ın gollerine engel olamayınca 1 puana razı oldu ve zirve yarışında yine puan kaybetti.

2 HAFTADA 5 PUAN KAYBETTİ

Lider Trabzonspor'un da puan kaybettiği geçen hafta Gaziantep'ten eli boş dönerek fırsat tepen Fenerbahçe, çıkış arayan Beşiktaş karşısında da 2 puan bıraktı. Sergen Yalçın ile yollarını ayırdıktan sonra Kayserispor galibiyetiyle moral bulan Beşiktaş ise Kadıköy'den de 1 puan çıkarmayı başardı.

ZİRVEYLE FARK AÇILDI

Zirvede Trabzonspor'un haftayı kayıpsız geçmesi ve derbinin berabere tamamlanması şampiyonluk yarışında farkı iyice açtı. 28 puanda kalan Fenerbahçe 14, 25 puanda kalan Beşiktaş ise zirveye 17 puan uzak kaldı. Fenerbahçe 12. dakikada Fırat Aydınus'un kararı ile penaltı kazandı. Cyle Larin'in, ceza alanı içinde topa elle yaptığı müdahale sonrasında hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi.

GOL PERDESİ PENALTI İLE AÇILDI

14. dakikada Mesut Özil'in golü Fenerbahçe'yi öne geçirdi. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Mesut Özil, yaptığı vuruşla kaleci Ersin Destanoğlu ve topu ayrı köşelere göndererek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başardı. 25'te Beşiktaş, Josef De Souza'nın golü ile maçta eşitliği yakaladı. Ceza alanında Michy Batshuayi ile yaptığı verkaç sonrasında tekrar topla buluşan Josef De Souza, sol çaprazdan uzak köşeye yaptığı sert ve düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Berke Özer'in solundan ağlara gönderdi. 30'da Fenerbahçe, Mergim Berisha'nın golü ile maçta tekrar öne geçti. Domagoj Vida'nın kısa düşen geri pasında araya giren Diego Rossi'nin sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kalesini terk eden Ersin Destanoğlu'ndan seken topa Mergim Berisha hareketlendi. Pozisyonu iyi takip eden Mergim Berisha'nın altıpas önünden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti.

SON SÖZÜ JOSEF SÖYLEDİ

59'da bir kez daha sahneye çıkan Josef de Souza, maça yeniden denge getirdi. Rıdvan Yılmaz'ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına iyi yükselen Josef De Souza'nın, altıpas önünden gelişine yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak Berke Özer'in sağından köşede ağlarla buluştu.
[old_news_related_template title="Fenerbahçe Beşiktaş maçında Fırat Aydınus'tan çok tartışılacak penaltı kararı" desc="Fenerbahçe'nin sahasında Beşiktaş ile karşı karşıya geldiği maçta hakem Fırat Aydınus'un verdiği penaltı kararı, tartışma yarattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/19/iecrop/42b695f8-4eef-4b51-b5f4-352fd0265190_16_9_1639931300.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/fenerbahce-besiktas-macinda-firat-aydinustan-cok-tartisilacak-penalti-karari-6836840/"]

Necip Uysal sakatlandı

Siyah beyazlı ekipte, 18inci dakikada Mesut Özil ile girdiği ikili mücadele sonrasında sakatlık yaşayan Necip Uysal, oyuna devam edemedi. Kenarda tedavi olduktan sonra bir süre oyuna devam edip kendini deneyen Necip Uysal, mücadelenin 21inci dakikasında kendini yere bıraktı. 23üncü dakikada Necip Uysalın yerine genç savunmacı Serdar Saatçı oyuna dahil oldu.

Fenerbahçe'de 3 eksik

Sarı-lacivertli ekipte sakatlığını atlatan ancak henüz takımla çalışmalara başlamayan kaleci Altay Bayındır ile hafta içi yapılan antrenmanda sakatlanan Ferdi Kadıoğlu ve gribal enfeksiyon yaşayan Marcel Tisserand derbide forma giyemedi. Bu oyuncuların yanı sıra Max Meyer ve Burak Kapacak kadroda yer almadı.

Kadıköy’de izdiham!

Süper Lig’in 17. hafta mücadelesinde Beşiktaş’ı konuk eden Fenerbahçe’de taraftarlar maça yoğun ilgi gösterirken erken saatlerde stadyum çevresine gelmeye başladılar. Taraftarlar tribündeki yerini almak için kapı girişlerinden geçmek isterken bu noktada uzun kuyruklar oluştu. Yaşanan yoğunluk üzerine bir süre kapılar açılmazken, bu noktada taraftarlar ‘Yönetim uyuma, taraftara sahip çık’ tezahüratları yaptı. Yaşananların ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ‘Okul Açık’ olarak bilinen tribün girişine giderek durumun düzeltilmesi için talimat verdi. Yoğunluk diğer kapılarda da yaşanırken, taraftarlar maçın başlamasına dakikalar kala stadyuma giriş yapabildi.

STOPER TANDEMİ DEĞİŞTİ

Beşiktaş'ın Fenerbahçe'ye konuk olduğu karşılaşmada siyah-beyazlı ekipte savunmanın ortasında Necip Uysal ve Vida görev yaptı. Geçtiğimiz hafta 4-2 kazanılan Kayserispor mücadelesinde Serdar Saatçı'ya formayı emanet eden Karaveli, derbide kırmızı kart cezasını tamamlayan Necip Uysal'ı görevlendirdi. Vida'nın savunma göbeğinde partneri Necip Uysal oldu.

JOSEF VE NECİP UYSAL 11'E DÖNDÜ

Siyah-beyazlı ekipte, sarı kart cezası nedeniyle Kayserispor maçında görev yapamayan Josef de Souza, Fenerbahçe derbisiyle birlikte formasına kavuştu. Beşiktaş'ın Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza, Kasımpaşa maçında gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düşmüştü. Cezası nedeniyle Kayserispor mücadelesinde görev yapamayan Josef, Fenerbahçe karşısında 11de görev aldı. Öte yandan Giresunspor karşısında gördüğü kırmızı kart ile ligde oynanan iki maçta görev yapamayan Necip Uysal da Fenerbahçe maçıyla birlikte 11e döndü.

354. RANDEVU

Fenerbahçe ile Beşiktaş, daha önce 353 kez karşılaştı. Geride kalan maçlarda sarı-lacivertliler 33, siyah-beyazlılar ise 126 galibiyet aldı, 94 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Rekabette Fenerbahçe'nin 489 golüne, Beşiktaş 448 golle karşılık verdi.