Galatasaray'ın sürpriz bir hamleyle 15 milyon Euro’ya kadrosuna kattığı Nicolo Zaniolo’nun annesi Francesca Costa, transferin perde arkasını Corriere dello Sport’a anlattı. Roma taraftarına seslenen Costa “Oğlum deli ya da hain değil. Olmadığı biri gibi resmedildi. O da her insan gibi hatalar yaptı. Başkaları da yapıyor. Hepimiz yapıyoruz. Konferans Ligi finalinde gol atmasının ardından ayrılık ihtimallerini düşündük. Ancak transferine izin vermek için 50-60 milyon Euro istediler. Böyle bir teklif gelmedi. Biz de kaldık” diyerek şöyle devam etti:

KULÜPLER ANLAŞAMADI

“Maaşında iyileştirme yapılmasını bekliyordu. Bütün oyuncuların kontratları yenilendi ancak Nicolo için bir girişimde bulunmadılar. Projenin bir parçası olmadığını, dışlandığını hissetti. Bournemouth’un 5 milyon Euro teklif ettiği haberleri doğru değil. Milan ya da Tottenham’a transfer olmak için maaşını düşürmeye bile hazırdı, ancak kulüpler Roma ile anlaşamadı. Galatasaray’ı seçtik çünkü Roma onu yarı yolda bıraktıktan sonra Nicolo’ya onu çok istediklerini hissettirdiler. Zaniolo, küllerinden yeniden doğmak için Galatasaray’ı seçti.” Zaniolo’ya, eski kulübü Roma’nın taraftarı büyük tepki göstermişti. Costa, “Roma taraftarına kızgın değiliz. Bizi çok eleştirdiler ancak bu, onların suçu değil. Kendilerine açıklanana inandılar” diye konuştu.

ÜLKESİNE DÖNDÜ

Zaniolo, resmi imzanın ardından Nef Stadyumu'na gelerek depremzedelere gönderilecek malzemeler için yardım etmişti. Roma'ya uçan yıldız oyuncu, özel işlerini halledip, eşyalarını alarak geri dönecek ve Florya Metin Oktay Tesisleri'nde lig için antrenmanlara başlayacak.