Türk futbolunun kanayan yarası zeminler. Patates tarlasını andıran görüntüler hem futbolcu sağlığını tehdit ediyor hem de seyir zevkini öldürüyor. Galatasaray’ın Ankaragücü maçını Eryaman’da oynamamak için TFF’ye başvurması ile yeniden gündeme gelen konunun detaylarını Sözcü araştırdı, yaşanan krizin sadece 3 milyon TL’den sebep ortaya çıktığı anlaşıldı, başrolü gübre aldı. Stadyumlardan sorumlu olan Gençlik Spor İl Müdürlükleri ile kullanım sahibi olan kulüpler artan fiyatları yüzünden gübre ve tohumu az kullanıyor, gerekli bakımlar yapılmıyor.

GECE VANA KAPANIYOR

Çim konusu, bebek bakımı gibi hassas. Bu konuda uzman sayısı az ve kulüpler donanımlı bir kadro ile çalışmıyor. Yerden ısıtmalı zemini olan stadyumlarda doğalgaz faturası yüzünden gece vana kapanıyor. Bu da çimi öldürüyor. Az gübre atılınca da çimlerde ya sararma ya da kopmalar oluyor. TFF çim uzmanının raporuna göre yılda sadece 3 milyon TL harcama ile Premier Lig ayarında zeminlere sahip olabiliriz. Yani yedek bir futbolcunun maliyetinin çok altında bir rakama sporcu sağlığı hiçe sayılıyor.

"OYUNCUMUN ÇAPRAZ BAĞI KOPTU"

Eryaman Stadyumu’ndaki son maçı oynayan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, zeminle ilgili çarpıcı eleştiriler yaptı: “En iyi oyuncumuzun bu zeminde çapraz bağları koptu. Bu stadyumda kesinlikle maç oynanmalalı.”

"OYNAYANLAR DAHA MI DEĞERSİZ?"

Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat, Eryaman Stadyumu’ndaki zeminin daha iyi olduğunu söyledi. Fırat, “Futbolcu sağlığı tabi ki önemli ama 6 gün içinde 4 maçta oynayan oyuncunun sağlığı, pazar günü karşılaşmaya çıkacak oyunulardan daha mı değersiz” dedi.