Son olarak "Keeping Up with the Kardashians" isimli realite TV programıyla tanınan ve geçtiğimiz günlerde dördüncü çocuğunu kucağına alan Kourtney Kardashian'ın ebeveynlik tarzı ileride çeşitli sorunlara yol açabileceği endişesi yarattı.
Uzmanlar internet ünlüsü Kourtney Kardashian'ın "bağlanma tarzı"nın çocukları ömür boyu duygusal sorunlarla baş başa bırakabileceğini söyledi.
Kardashian geçtiğimiz günlerde kocası Travis Barker'dan olan ve Rocky adını verdikleri ilk çocuklarını doğurdu.
44 yaşındaki ünlü isim, hamileliğinin başlarında Vogue'a yeni doğan bebeğine bağ odaklı ebeveynlik stilini uygulamayı planladığını söylemişti.
Geçen yıl Kardashian, 10 yaşındaki kızı Penelope ile "hemen hemen her gece" birlikte uyuduğunu itiraf etmişti. Dört çocuk annesi, şu anda 12 yaşında olan ilk çocuğu Mason ile yedi yaşına gelene kadar birlikte yattığını da söyledi.
UZMANLAR OLUMSUZ OLARAK GÖRÜYOR
Ancak uzmanlar diğer ebeveynleri onun izinden gitmemeleri konusunda uyardı.
Adli tıp psikoloğu Dr. Carole Lieberman, "boğucu" ebeveynlerin yaklaşımlarının, çocukların daha sonraki yaşamında depresyon ve anksiyete geliştirme riskinin daha yüksek olmasıyla bağlantılı olduğunu söyledi.
Lieberman, "Her çocuğun psikolojik yapısına bağlı olarak, bağ odaklı ebeveynlik onların ya gerektiğinden fazla daha uzun süre bağlanmaya devam etmelerini sağlayacak ya da ondan daha hızlı uzaklaşmak için kaçmalarını sağlayacak. Her iki sorun da yetişkinlikte yaşanan duygusal sorunlarla ilişkili." dedi.
GERÇEKÇİ OLMAYAN BEKLENTİLER OLUŞTURUYOR
Diğer uzmanlar, bağ odaklı ebeveynliğin anne babalar için gerçekçi olmayan beklentiler oluşturduğu ve çocukları bağımsız olma konusunda yetersiz bıraktığı konusunda uyardı.
New York'ta çalışan klinik psikolog Dr. Jephtha Tausig de, "Pratik açıdan bakıldığında, ebeveynlerin sürekli varlığı imkansızdır. Hiçbir ebeveyn çocuklarına her zaman mükemmel şekilde yanıt veremez."
"Ebeveynlerin başka şeylere dikkat etmesi gereken zamanlar vardır ve özellikle yaşlandıkça çocukların tatminlerini erteleme konusunda daha rahat olmaları yararlı olabilir." dedi.