Ne yağ ne tuz ne de salça! Çorbanın lezzetini ikiye katlayan 3 malzeme
Çorba yapmak çoğu kişi için mutfakta en temel ve kolay tariflerden biri gibi görünse de tatları doğru bir şekilde dengelemek ustalık gerektirir. Ancak bir gıda uzmanı, mükemmel kış çorbası hazırlamak için bilinmesi gereken bir sırrı açıkladı. İşte lezzetli bir çorba yapmanın 3 bileşeni...
Osmanlı'da Rus ve Eflak cariyeler günümüze uyarlandığında bakın ne kadara satılıyormuş
Farklı etnik yapıların bir arada yaşadığı Osmanlı İmparatorluğu'nda dönemin İstanbul'u aynı zamanda yoğun bir köle nüfusuna ev sahipliği yapmaktaydı. Kurulan köle pazarlarına daima büyük ilgi gösterilirken, 16. yüzyılda satılan kölelerin fiyatları günümüze uyarlandı.
İşte 'dana sucuk' diyerek 'eşek eti' satan firmalar
Türkiye, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı ve sağlığa zararlı bileşenler içeren ürünler listesini konuşmaya devam ediyor. 619 farklı gıdanın yer aldığı listede taklit ve tağşiş yapılmış zeytinyağı, salça ve peynir gibi ürünlerin ardından bir skandal da sucuk firmalarından çıktı. Yüzde yüz dana eti şeklinde satılan birçok sucukta tek tırnaklı hayvan ve sakatat etleri tespit edildi.
Tarım Bakanlığı açıkladı: İşte hileli zeytinyağı satan firmaların tam listesi
Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye'nin 81 ilinde yapılan denetimlerin ardından ürünlerinde taklit ve tağşiş yaptığı anlaşılan firmaların listesini yayımladı. Sucuktan ete, peynirden çaya yüzlerce farklı ürünün yer aldığı listeye, sahte zeytinyağları damga vurdu.
Her kaşığıyla Fransa'ya yolculuk: Evde kolayca yapacağınız soğan çorbası
Fransız mutfağından harika bir çorba tarifi: "Fransız Soğan Çorbası" (Soupe à l'Oignon). Bu çorba, karamelleşmiş soğanların ve zengin et suyunun uyumuyla, üzerine eriyen peynirle tamamlanarak servis edilen klasik bir Fransız tarifidir.