Almanya Başbakanı Merkel'e, "Türkler ona karşı oy verirse seçimde kaybeder, sonu Sarkozy gibi olur" dediği için sert tepki çeken AB Bakanı Egemen Bağış, nihayet Almanya'ya geldi. Gezi parkı olaylarından hemen sonraki açıklamaları nedeniyle Almanya'nın sert tepkileri yüzünden gezisini erteleyen, Frankfurter Allgemeine Zeitung isimli gazetenin "Erdogan's Kettenhund- Erdoğan'ın bekçi köpeği" başlığını attığı Bağış, Frankfurt'ta yapılan bir toplantıda bu konuda dert yandı. Bağış, AKP'nin Avrupa'daki yandaşları olan UETD (Avrupa Türk Demokratları Birliği) ve yandaş basınla yapılan toplantıda şöyle konuştu:

 

'ERDOĞAN'IN BEKÇİ KÖPEĞİ' KÜSTAHLIĞI

"Batı medyasının amacı gezi parkını abartarak, Türkiye'nin imajını zedelemektir. İspanyol, Alman, Yunan Polisi ile karşılaştırıldığını Türk polisinin acımasızca eleştirilmesi anlamlıdır. Bir amaçları da Türkiye'nin yükselişini yavaşlatmak. Türkiye’yi savunduğum için bana Frankfurter Allgemeine Zeitung, ‘Erdoğan’ın bekçi köpeği’ deme küstahlığını gösterdi. Bu sözü Türkiye’de is yapan 4500 Alman firması temsilcisinin kınamasını beklerdim ama yapmadılar.”

Bu sözler, "Hükemiten Koç'tan sonra hedefinde bazı Alman firmaları mı var?" sorusunu gündeme getirdi.

İPTAL ETTİĞİ ZİYARETE GELDİ

Bağış, Almanya'dan yükselen tepkiler yüzünden daha önce iptal ettiği Mannheim ziyaretini de gerçekleştirdi ve yandaş Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Schwetzingen Wollfabric'de düzenlediği Mannheim ve Rhein-Neckar Metropol Bölgesi'nin açılış programına katıldı.

Başbakan Erdoğan'dan selam getirdiğini ifade eden Bağış, daha önce yapılması planlanan açılış programını, "Gezi Parkı olayları nedeniyle kardeşlerin arasına fitne sokmamak için" ertelediğini söyledi.