2014 Mart ayında yapılacak yerel seçim ler için partilerde hazırlıklar sürerken, AKP ile CHP arasında “İzmir restleşmesi” yaşanıyor. Erdoğan'ın İzmir iddiasına CHP'den cevap geldi: "Fark tam 11 puan. Bütün ilçelerde öndeyiz."

Başbakan Erdoğan'ın, kısa süre önce yaptığı, “AK Parti olarak İzmir için çok iddialıyız ve CHP ile aramızda fark hızla kapanıyor, fark 3-4 puanlara kadar gerilemiş durumda” söylemine, CHP'nin yerel yönetim politikalarının başındaki isimden cevap geldi.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, şöyle konuştu:

“Siyasette iddialı söylemler her zaman dile getirilebilir. Buna bir itirazım yok ama iddianızın gerçekçi bir temeli olmazsa söyleminizin içi bir anda boşalır. Başbakan'ın İzmir iddiası da içi boş bir söylemdir. Parti yönetiminin dışında ben belediyelerimize ilişkin ölçümler, anketler, yoklamalar yaptırıyorum ve hafta hafta gelişmeleri takip ediyorum. İzmir için de kasım ayında üç firmayla yürüttüğümüz bir çalışmamız oldu. Bugünkü durumu da biliyorum. Bizim AKP ile aramızdaki fark 3-4 puan değil, on puanın üzerinde, rahatlıkla 11 puan diyebiliriz. Karabağlar, Buca gibi ilçelerde AKP ancak ‘varlığını koruyabiliyor'. Ancak yine birinci değiller. İzmir'in tüm ilçelerinde önde olan parti biziz.”