CNN TÜRK'te yayınlanan, Enver Aysever ile Aykırı Sorular programı Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ağırladı.

Özhaseki, son günlerin en çok konuşulan konusu olan dekolte tartışması ile ilgili açıklama yaptı. Özhaseki, Hüseyin Çelik'in Gözde Kansu ile ilgili yaptığı iddia edilen yorumu hakkında "Hüseyin şahsi kanaatini söyledi, Ak Parti adına konuşmadı” dedi.

'HATIR ŞİKESİ ÇOK OLUYOR'
Yerel siyaset ve futbol ilişkisi ile ilgili görüşlerini dile getiren Özhaseki, İstanbul’a göre daha küçük belediyelerde çokbüyük paralar olmadığını ve olanında alın teriyle kazanıldığını belitti. Daha önce de klüp başkanlığı yapan Özhaseki, Aysever’in “ futbol karşılaşmalarında şike oluyor muydu” sorusuna, “futbolda hatır şikesi çok oluyor, yapanları biliyorum” dedi.

'ÇAPULCU LAFI HAFİF KALDI'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün meclis açılış konuşmasında Gezi Parkı ile ilgili söylediklerinde Başbakan’ın da hem fikir olduğunu söyledi. Özhaseki, “Gezi olaylarının ilk üç günündeki masum insanların eylemine kimse kızmaz” dedi. Eylemin sonrasında geldiği noktayı eleştiren Özhaseki, “Gezi’de yapılanlar karşısında çapulcu lafı hafif kaldı” dedi.

'GÜL'ÜN BAŞBAKAN OLMASINI İSTERİM'
Özhaseki, son dönemlerde merak edilen “Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olacak mı” sorusu ile ilgili çarpıcı cevaplar verdi.

Özhaseki, Başbakan Erdoğan’ın üç dönem milletvekilliği süresi dolduğu için tekrar milletvekilliğine aday olmayacağını ve bu konuda çok kararlı olduğunu vurguladı. AKP içindeki genel görüşün Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması yönünde olduğunu belirten Özhaseki, AKP’nin başına kimin geleceği konusunda da açıklamalarda bulundu. Parti içinde farklı görüşlerin olduğunu vurgulayan Özhaseki, parti içinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ikna edilip partinin başına geçmesi yönünde bir istek olduğunu söyledi. Özhaseki, “Şu anda partinin başına geçmesi konusunda itiraz edilmeyecek tek insan Abdullah Bey gibi gözüküyor, ben tabii ki Abdullah Bey’in partinin başına geçmesini isterim” şeklinde konuştu.