ANKARA'DA Gençlerbirliği karşısında genelde zorlanan Fenerbahçe, dün oynaması gerektiği gibi oynadı. Panik yapmadı, dengeli hücum yaptı. İsminiz Fenerbahçe ise ve son 4 maçınızı da kazanmışsanız ister istemez rakipler size karşı ayrı bir konsantrasyonla oynuyor. Gençlerbirliği’nin de hakkını teslim etmek lazım. Kısıtlı kadrosuna rağmen iyi direndi ve savaştı.

FENERBAHÇE kontrollü başladı maça. Hücum hattında oynayan futbolcuların birbirlerinden uzak kalması, Jimmy Durmaz tehlikesi nedeniyle Caner’in son maçlarda alıştığımız bindirmelerini fazla yapamaması Fenerbahçe’nin hücum gücünü azalttı. Buna rağmen sarı-lacivertliler oyun kontrolünü hep elinde tuttu. Meireles’in yakaladığı iki pozisyon dışında ilk yarıda çok da akılda kalan bir gelişme yaşanmadı.

MEİRELLES sakatlanıp çıkana kadar sahanın yıldızıydı. Forvetlerin boşalttığı alanlara iyi koşular yaptı. Hücumda ve savunmada kusursuzdu. Devre arasında takım arkadaşlarını ateşlemek için konuşmalar yapması, Fenerbahçe’nin takım olduğunun bir göstergesiydi aslında.

ALPER de günün iyileri arasındaydı. Orta alanı iyi kapattı, önemli hamleler yaptı. Mehmet Topal orta alandaki her açığı kapattı. Gençlerbirliği’nin orta saha kurgusunu bozdu.

SARI LACİVERTLİLER, çekinerek gittiği Ankara deplasmanından 3 puanla dönmeyi başardı. Özellikle 1- 0’dan sonra sarı-lacivertli oyuncular adeta gol kaçırma yarışına girdi. Sow ve Webo biraz daha konsantre olsa, Emenike girdikten sonra iki pozisyonda vurmak yerine boştaki arkadaşlarına pas atsa Fenerbahçe daha farklı kazanabilirdi.