Hindistan’da inek kesen üç kişinin tutuklandığı ve beş yıl hapis cezasıyla karşı karşıya oldukları açıklandı. Ülkenin Maharaştra eyaletinde, 4 Mart’ta yürürlüğe giren yasa kapsamında, inek eti satan veya etle yakalananlar beş yıla kadar hapis veya para cezası alabilir.

Ganj Nehri'nde 104 ceset bulundu

Ganj Nehri'nde 104 ceset bulundu

150 KİLO İNEK ETİ

Russia Today’de yer alan habere göre, konu hakkında açıklama yapan yetkililer, “İki ineğin, kesilmek üzere yasadışı olarak sokulduğunu öğrendik. Olay yerine bir ekip gönderdik, ancak zanlılar kaçmıştı. Hamit ve Raşit’i tutukladık; Asıf’ı ise arıyoruz” dedi. Olay yerinde 150 kilo inek eti ele geçirildiği belirtildi.

Diri diri yakılacaktı

Diri diri yakılacaktı

MEZBAHALAR KAPANDI

1.2 milyar nüfuslu Hindistan’ın yüzde 80’ini oluşturan Hindu topluluğu inekleri kutsal kabul ediyor. Maharaştra’daki yasa çerçevesinde inek, buzağı, boğa ve öküz öldürmek yasaklanmıştı. Eyaletteki tüm mezbahalar yasa sonrası kapandı. Eyaletteki Müslümanlar ise yetkililere tepki gösteriyor ve hükümeti, “kendi haklarını korumamakla” suçluyor. Maharaştra’daki Müslüman toplumun büyük bir çoğunluğunun et ticaretiyle geçindiği ifade edildi.

Hindistan'ın seks işçileri

Hindistan'ın seks işçileri