Verilere göre İsveç'te bulunan göçmen sayısı yaklaşık 4 bin civarında ve bu sayı ülkede karışıklık yaratmaya yetmiş gibi görünüyor. Göçmen karşıtı olarak bilinen Demokratlar Partisi'nin (SD), metro istasyonlarına ve sokaklara yerleştirdiği ilanlarda yer alan ifadeler, ülkede tartışma yarattı. İlanlarda, sokaklarda bulunan dilenciler nedeniyle ülkeyi ziyarete gelen turistlerden özür dileniyor.



Partinin metroda yer alan ilanında, "Bizim en büyük problemimiz ülkemize organize olmuş çetelerin getirdiği dilenciler. Uluslararası çeteler insanımızın iyi niyetini suistimal ediyor. Hükümet de bu durumu seyrediyor. Sizlerden özür diliyor ve söz veriyoruz, 2018 yılında seçimleri kazanınca daha iyi bir İsveç ile karşılaşacaksınız” ifadeleri yer alıyor.

Merkez medyadan büyük tepki gören reklam, sosyal medyada da tepkilere neden oldu. Stockholm Belediyesi'ne şikayet mailleri yağarken, sosyal medyada ilanların kaldırılması için kampanya başlatıldı.

Seksist reklamlara yasak

Seksist reklamlara yasak


Buna rağmen İsveç Kamuoyu Araştırma Şirketi  Nyheter Idag/Sentio'nun yayınladığı son araştırma sonuçları, Demokrat Parti'nin oylarının yüzdesinin yarı yarıya arttığını ortaya koydu.

 İran'da kadın dergisi kapatıldı

İran'da kadın dergisi kapatıldı