Geçtiğimiz hafta Washington'daki Ulusal Hayvanat Bahçesi'nde Mei Şiang isimli panda ikiz bebekler doğurmuştu. Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan pandaların doğumu, halk arasında büyük sevinç yaratmıştı.

BİBERONLA BESLENDİ

Anne panda Mei Şiang'ın, ikizlerden birini fazla emzirmediği gözlemlenmiş, bunun üzerine hayvanat bahçesi görevlileri, bebeği biberonla beslemeye başlamıştı. Ancak görevlilerin çabasının da yeni doğmuş pandayı yaşatmaya yetmediği ve bebek pandanın yaşamını yitirdiği bildirildi.



'ANNE PANDA HER ŞEYİ DOĞRU YAPTI'

Hayvanat bahçesinden bir yetkili, anne panda Mei Şiang'ın 'bir yavruyu diğerine tercih ettiğine' dair yanlış anlamalar olduğunu belirtti. Baş veteriner Doktor Donald Neiffer ise "İyimserdik. Mei Şiang her şeyi doğru yapıyordu, ama ne oldu bilmiyoruz. Her iki yavrusu arasında aynı anda dengeyi bulmaya çalışıyordu. Bebeklerinden biriyle daha az ilgilendiği günler oluyordu fakat her ikisi için de geçerliydi" dedi.



Ölen yavru pandanın doğduğunda 86 gram, ikizinin ise 138 gram olduğu açıklanmıştı. Anne panda Mei Şiang, 17 yaşında ve 108 kg. Mei'nin ilk yavrusu Tai Shan 2005'te doğmuş ve 2010'da Çin'e gönderilmişti. İkinci yavrusu Bao Bao da kısa süre önce iki yaşına girdi.



YILIN SADECE 2-3 GÜNÜNDE HAMİLE KALABİLİYORLAR

Hayvanat bahçesine gelen ziyaretçilerin, ikiz bebeklerden birinin ölüm haberi üzerine gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Dev pandalar, hızla nesli tükenen canlılar arasında gösteriliyor.  Doğal ortamlarında yaşamadıklarında çok nadiren yavruladıkları gözlemlenen dişi pandalar, yılın sadece iki ya da üç gününde hamile kalabiliyor.

İkiz pandalar doğdu

İkiz pandalar doğdu