AKP'ye en yakın gazeteciler arasında gösterilen yandaş Yenişafak gazetesinin yandaş kalemi Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde 1 Kasım seçimleri için çok konuşulacak tespitlerde bulundu, Abdülkadir Selvi AKP'nin tek başına iktidarının bıçak sırtında olduğunu da itiraf etti.

AKP'nin oy oranının yüzde 43-44 olarak göründüğünü yazan Abdülkadir Selvi, AKP'yi uyardı. Yandaş kalem Selvi başarı için "AKP'nin kendi içinde ikilik vermemesi gerektiği" söyledi. Yazısında CHP'nin oylarının yükseldiğini de belirten yazar, HDP'nin de oylarını koruduğunu yazdı.

İşte Selvi'nin yazısından öne çıkan bölümler:

"1-7 Haziran'da tek parti iktidarının ortaya çıkmamasının Türkiye'ye yaşattığı “hükümet boşluğu”, istikrarın önemini ön plana çıkardı. 13 yıl sonra Türkiye ilk kez koalisyon arayışları ve “Hükümetsizlik” istikrarı önemseyen seçmenlerin AK Parti'ye yönelmesinde etkili oldu.

2-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis Başkanlığı ve koalisyon hükümetleri konusundaki uzlaşmaz tavrı, PKK ile etkin mücadelenin başladığı bir dönemde hükümette yer almaması MHP oylarında gerilemeye neden oldu. Şehit cenazeleriyle birlikte bir toparlanma sürecine girilse de AK Parti'den MHP'ye giden oylarda bir iki puanlık dönüş söz konusu.

3-7 Haziran'dan sonraki siyasi denklemde Saadet Partisi ve BBP'ye oy veren bir kısım seçmende, ”Oyumuzun siyasi denklemde bir etkisi olmadı. Tek başına iktidarı ortaya çıkaralım” diye hareket etme eğiliminde olduğunu ortaya çıkardı.

Geçen seçimde AK Parti iç enerjisinin bir bölümünü liste tartışmalarında harcamıştı. Bu nedenle sahaya çıktıklarında yeterince motive olamadılar. Bu kez tam aksine “Tahkim edilmiş” listelerle giriyorlar seçime."

"CHP YÜKSELİYOR"

Selvi yazısına şöyle devam etti;

"7 Haziran'dan sonraki süreci en iyi değerlendiren partilerden biri olan CHP'de bir puanlık bir yükseliş dikkat çekiyor. CHP, koalisyon arayışlarındaki yapıcı tutumu, terörle mücadelede iktidar-muhalefet ayrımına gitmeden, devletin yayında yer alan tavrıyla ilgi gördü. 7 Haziran'da ön seçim yaparak partide bir heyecan oluşturan CHP, ideolojik değil, ekonomik vaatleri ön plana çıkaran seçim stratejisiyle göz doldurmuştu. CHP'nin yeni seçim beyannamesi bugün açıklanacak. Ancak milletvekili listelerinde hiçbir değişiklik yapılmayarak, bir liste kavgasının yaşanmasının önüne geçildi ama bir heyecan dalgası oluşturulmadı.Bu durum CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yüzde 25'in biraz üstünde yüzde 30'un biraz altında bir yerde durmak istediği şeklinde yorumlanıyor."

Davutoğlu'na sunulan seçim anket!

Davutoğlu'na sunulan seçim anket!