Son iki ayda Türkiye 80'inin üzerinde evladını teröre kurban verdi. Başka bir deyişle en az 80 eş ve annenin yüzüne şehit ateşi düştü. Başbakan Davutoğlu ise kadının önemini özetlerken adeta bu acı tabloyu itiraf etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da düzenlenen W20 Türkiye Konferansı’nda yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erkeklerin verdikleri kararlarda kadınların mağdur olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu “Yani ‘sadece erkekler karar verebilir’ anlayışının devamı. Bu girişimle biz bu anlayışta ve zihniyette radikal değişiklik yapmak istiyoruz. Kadın ve erkek Allah tarafından yaratılmış eşit varlıklardır ve aynı hak ve sorumluluklara sahiptir. Bununla birlikte bir diğer önemli nokta da şu; genellikle kadınlar, birçok şeyin bedelini ödüyor. Örneğin erkeklerin almış olduğu kararların bedelini kadınlar ödüyor, savaşların kurbanı oluyorlar.”  dedi.

BİR HAVAALANI İKİ KADINLARIN YÜZÜ

Bir ülkedeki mutluluğun kadının yüzünden okunduğunu anlatan Davutoğlu, "bir ülkenin halkının mutluluğuyla ilgili iki gösterge" bulunduğunu, bunlardan birinin havalimanlarındaki hareketlilik bir diğerinin ise kadınların yüzündeki tebessüm olduğunu söyledi.

Davutoğlu, şunları kaydetti:  “Bir ülkeye gittiğinizde havalimanına bakın. Havaalanı dinamikse, canlıysa, hareket ediyorsa, insanlar gelip gidiyorlarsa o zaman o ülkede istikrar vardır, refah vardır ve bir ikinci gösterge o ülkenin kadınlarının yüzlerindeki ifadedir. Eğer kadınlar o ülkede gülümsüyorsa, eğer o ülkenin sokaklarında yürüdüğünüzde kadınların yüzüne baktığınızda, kadınların yüzünde tebessüm varsa ve daha iyi dünya ümidiyle yaşıyorlarsa emin olabilirsiniz ki ki o ülke mutlu bir ülkedir. Refah dediğimiz zaman sadece havaalanı, elektrik ve diğer imkanlarla bunu ölçmek mümkün değil, mutluluğun o ülkenin kadınlarının yüzünden okunur halde olması gerekiyor.”

Dağlıca saldırısı gazete manşetlerinde

Dağlıca saldırısı gazete manşetlerinde