Savcılığın konuyla ilgili medyada çıkan haberler üzerine resen soruşturma başlattığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; CHP'li Eren Erdem'in Rus kanalına verdiği röportajdaki sözlerin derlendiği, İngilizce yayınlanan haberin Türkçe'ye çevrileceği bildirildi.

FOTO:CİHAN CHP'li Eren Erdem, Rus kanalına verdiği röportaj sonrası ölüm tehditleri almaya başladığını söyledi.


CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Rusya'nın RT kanalına verdiği röportajda, IŞİD'e giden kimyasal sarin gazı bileşenlerinin Avrupa'dan Suriye'ye Türkiye üzerinden gittiğini söylemişti.

"BEN ÖYLE DEMEDİM"


Sözcü'ye konuşan Erdem ise "Verdiğim demeçlerin hiç birinde hükümetin IŞİD’e sarin gazı verdiğini söylemedim. Böyle bir ifadem yok. Tam tersine IŞİD’in Avrupa’dan kimyasal silahları temin ettiğini ve iddianamedeki bilgiyi de aktararak bunun Türkiye üzerinden sevkiyatın yapıldığını ifade ettim. Havuz medyası öyle bir noktaya getirdi ki. 'Vatan haini, kendi kafasına sıktı' gibi şeyler söylendi. Cem Küçük gibi isimlerin doğrudan hedef göstermesi ile karşılaştım. Linç kampanyası başlatıldı. Kurşuna dizelim mi gibi sosyal medya anketleri yapıldı. Evimin adresi paylaşılıyor. Osmanlı Ocaklarına bağlı olduğu bilinen kişilerden 'Bu adamı yaşatmayacağız' mesajları geliyor" diye kendini savunmuştu.