ANKARA-SÖZCÜ

MHP'nin Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu ile 6 Bakan hakkında Yüce Divan istemli Meclis soruşturması önergesinde ''PKK'nın siyasi amaçlarını meşrulaştırıp, silahlı varlıklarıyla kalmasını kabul edip, silah stoklamasına izin verdiler. Güvenlik güçlerinin operasyon yapmasını engellediler. Devletimize planlı bir darbe hazırlığı yaparak, fiili olarak Anayasa'yı değiştirmeye yönelik kalkışma içerisine girdiler'' denildi.

MHP önergesinde, dönemin Başbakanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra eski ve yeni Bakanlar Yalçın Akdoğan, Beşir Atalay, Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, Sadullah Ergin ve Efkan Ala'nın da Yüce Divan'da yargılanması isteniyor.

‘’SIFIR TERÖR’’

TBMM Başkanlığına sunulan önergede "Sıfır terör" devralan AKP'nin 13 yılda, ‘’PKK terör örgütünün siyasi amaçlarına ulaşması için, siyasi çözüm arayışına girdiği ve PKK'nın tehdit, terör ve taviz sarmalıyla arzu ettiği amaçlara ulaşmasını sağladığı’’ savunuldu ve Erdoğan, Davutoğlu ve Bakanlar hakkında şu suçlamalar yapıldı.

‘’Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü hedef alan bölücü terör örgütü PKK ile mücadeleyi akamete uğratmak, terör örgütünün taleplerini kabul etmek suretiyle terör örgütünün amaçlarına ulaşma yolunda silah kullanmasını cesaretlendirmek, PKK terör örgütünün silahlı varlığını görmezden gelerek meşrulaştırmak, bu süreç içerisinde PKK'nın silahlarıyla birlikte alan hakimiyeti kurmasına, silah stoklamasına, vergi toplamak, asayiş birimleri kurmak, mahkemeler oluşturmak suretiyle devlet yapılanması kurmasına göz yummak, terörle mücadele eden güvenlik görevlilerinin silahlı terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon taleplerine izin vermemek suretiyle; Anayasa ve kanunların kendilerine verdiği görevi yerine getirmeyerek, hukuk devletini, milli güvenliği sağlama görevini ihmal ve görevini kötüye kullanmak’’